Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

HB: RIG öppnade seriespelet stabilt

Det blev seger i raka set mot Göteborgslaget Tuve när seriesäsongen satte igång för RIG B, som spelar i den södra herrettan.

RIG Falköping var med i toppstriden i division 1 avslutades i våras och årets upplaga från volleybollgymnasiet visade att man tänker försöka hålla sig långt framme även denna säsongen.

Man öppnade seriepremiären mycket starkt och drog ifrån gästande Tuve tämligen omgående i matchöppningen. Tuve hämtade sig något efter en timeout och kröp lite närmare, men gymnasielaget lade in en ännu högre växel och vann säkert med 25-15.

När andra set drog igång syntes det direkt att fokus inte var lika bra som i det inledande setet. Tuve vädrade morgonluft och pressade nu RIG klart mer. Gymnasiespelarna skärpte till sig och rann iväg till 17-10, men alltför många anfallsmisstag gjorde att Tuve kom närmare och närmare. Ända ikapp kom göteborgarna dock aldrig, setet till RIG med 25-22.

Därefter kom det vägvinnande spelet igång bättre igen och det tredje setet styrdes från början till slut av RIG Falköping. Tuve gjorde tappra försök att komma tillbaka i setet, men det hindrade inte RIG från att ta hem setet med 25-17 och säsongens första trepoängare var därmed säkrad.

-Serve och mottagning fungerade bra och det grundlade segern, menar coachen Göran Persson.

RIG Falköping - Tuve 3-0 (25-25, 25-22, 25-17)

Fler nyheter

Visa fler nyheter

Sponsorer