Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

DB: Poäng i Ängelholm!

Premiärförlust för RIG B i Ängelholm. Hemmalaget var starkast när det skulle avgöras i skiljeset och tog bonuspoängen.

Engelholm B-RIG B 3-2 (22-25,25-18,25-20,20-25,15-11)

RIG börjar matchen bra. Man är först framme till 10 och sideouten fungerar så pass bra att man genom hela setet håller sig några poäng före hemmalaget. Misstagen är för många men å andra sidan tillverkar man hela 20 av poängen på egen hand. Wilma avslutar setet med en av sina många anfallspoäng för dagen.

Set 2 och 3 följer samma mönster. Rejäl Evs-ledning i början av seten innan RIG hittar tillbaka till sitt spel från första setet. Misstagen fortsätter att ramla in i ungefär samma tempo men skillnaden är nu att hemmatjejerna börjar få stopp på RIG:anfallen.  I set två kommer man inte riktigt nära medans man i set tre närmar sig kring 20 innan man totalt lämnar ifrån sig setet genom fyra raka anfallsmisstag. I fjärde setet är det RIG som börjar bäst. Evs kommer dock tillbaka och i mitten på setet är man ikapp. Här tar dock RIG fyra raka poäng i Ellas set och från detta återhämtar sig aldrig Evs.

Femte set blir tungt i början för RIG när man tappar iväg hemmatjejerna till 7-3 ledning. 5-8 vid sidbytet och efter ett serveess är underläget uppe i 5-9. Maja Hedén pressar dock på i serven och plötsligt är ställningen 9-9. Här tar dock det roliga slut och Evs avslutar som man inledde setet. Full satsning i anfallen och mot det har RIG inget motmedel. Bonuspoängen till hemmalaget.

Summa summarum är det en godkänd premiärmatch (till och med med lite plus!). Misstagen trillar in i för stor mängd och i klump i vissa perioder vilket inte underlättar när motståndet är så starkt som i dagens match. Block/försvar är sett över hela matchen bra och det var mängder av publikbollar där båda lagen krigar upp den ena bollen efter den andra i försvar. Mottagningen får även den väl godkänt och anfallsspelet få ett stabilt G (enligt det gamla betygssystemet). Extra plus i matchen går till trion Ella, Wilma och Nina.