Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

HA: Svag start förbyttes till tuff kamp

RIG Falköping öppnade väldigt blekt i västgötaderbyt mot Habo, men efter två överlägsna set blev det ordentlig fight i de två efterföljande. Segern och de tre poängen gick dock till gästerna.

Den första halvan av matchen var ren och skär utklassning. Habo styrde och ställde efter behag medan RIG Falköping hade oerhört svårt att få ordning på sina anfall. Det såg verkligen ut som kattens lek med råttan och det var bara några sporadiska stunder som var bra från hemmalaget.

Inför tredje set stuvades det om i RIG:s uppställning. Passaren Alfred Brink gick ut på vänsterkanten och Habosonen Filip Bratic fick kliva in på passarpositionen mot sin hemmaklubb. Nu var det tre Habospelare på RIG-sidan, förutom Filip spelade även Algot Danielsson och Einar Andersson mot sina klubbkamrater.

Nu blev det ett helt annat ljud i skällan. Ett pånyttfött RIG radade upp fina prestationer och Filip Bratics två poänggivande block på Dardan Lushtaku samt Keaton Strom ligger nog kvar ett tag på näthinnan hos RIG-fansen. Det tredje setet leddes från början och nästan till slut av hemmalaget. Habo var ikapp vid 21-21, men en vass avslutning av hemmaspelarna gav setvinst med 25-22.

Även det fjärde setet fördes av gymnasielaget, men Habo tog sig ikapp i slutet och lyckades vinna med 25-22 och fick med sig tre välbehövliga poäng på hemresan.

-Det var ingen rolig start på matchen, men desto roligare att killarna visade ordentligt råg i ryggen i de två sista seten och verkligen visade vad de kan. Det var så när att det räckte till att kunna pressa fram en femsetare, men Habo var skarpa i slutbollarna, berättar coach Göran Persson.

RIG Falköping-Habo 1-3 (14-25, 13-25, 25-22, 22-25)
Statistik Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Visa fler nyheter

Sponsorer