Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

HA: Första segern efter härlig vändning

Inför många föräldramötesbesökare och en hel del annan publik i en kokande Frejahall vände RIG Falköping en blek start till säsongens första seger i herrarnas elitserie mot Lund.

I den senaste matchen då RIG mötte Habo inledde man svagt för att göra en ordentlig uppryckning och samma tendens kunde även skönjas i några av matcherna i Nevza Championship nyligen där flera av RIG-spelarna deltog med U19-landslaget. Precis samma sak fick publiken se då matchen mot Lund drog igång på lördagseftermiddagen. Skåningarna tog omedelbart en klar ledning, men RIG hade också ett antal bra serveserier där man närmade sig. Tyvärr stämde det inte i de egna servemottagningsanfallen, så Lund vann säkert med 25-18.

Även starten på det andra setet blev tung för hemmalaget, men efter en timeout blev det annat ljud i skällan. Servemottagningen blev mycket stabilare och poängspelet i egen serve stämde fortsatt bra. I slutbollarna var det riktigt bra block och försvar som lade grunden till setvinsten.

Tredje set blev en härlig uppvisning från hemmalagets sida. Nu stämde det mesta mycket bra och framför allt var det blockspelet som imponerade mest. 25-17 slutade setet vid.

Även det fjärde setet genomfördes på ett mycket bra sätt av hemmaspelarna. Försprånget blev här inte lika stort, mestadels beroende på att gästerna nu spelade klart bättre. Det rullade ändå på ganska bra och kändes rätt tryggt vid 23-19. Tre raka Lundapoäng gjorde dock att det blev spännandei slutbollarna. Till sist kunde dock Joar Jämtsved MIllberg slå in matchbollen till 25-23 och säsongens första elitserievinst kunde firas under stort jubel från spelare och publik.

-Återigen kommer vi tillbaka starkt efter en tung start och killarna är riktigt vassa i de viktigaste bollarna, det visar på mental styrka, säger tränaren Göran Persson.

RIG Falköping - Lund 3-1 (18-25, 25-22, 25-17, 25-23)
Statistik Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Visa fler nyheter

Sponsorer