Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

HA: Andra segern kom mot Södertelge i ojämn femsetare

RIG Falköpings elitkillar följde upp förra helgens vinst mot Lund med att besegra Södertelge hemma i Frejahallen på söndagseftermiddagen i en svängig femsetare, där det egentligen inte blev riktigt jämnt i något av seten.

När Södertelge besöker Falköping brukar det bli jämna matcher. Flera gånger, senast förra säsongen, har det blivit femsetare där RIG varje gång dragit det längsta strået i det avgörande setet, så att det skulle bli tight även denna gången var ingen högoddsare.

Första set blev ingen välspelad historia. Båda lagen kämpade med att få fram servemottagningarna och inget av lagen lyckades särskilt bra i anfallsspelet heller. RIG hade svårt att döda bollen och Södertelge missade ganska mycket, samtidigt som de också hade flera nätberöringar i blockeringsspelet. 13 vunna bollar på motståndarmissar var den stora anledningen att RIG kunde vinna första set med 25-20.

I andra set höjdes spelkvaliteten betydligt och allra bäst gick det för gästerna. Från att ha gett bort 13 poäng i första set så blev det nu bara fyra bollar som RIG fick till skänks. Hemmalaget spelade också riktig bra och hade bra läge vid 19-17, men laget från kringelstaden avslutade vasst och vann med 25-20. Södertelgecentern Vladan Aleksic var här riktigt bra och slog in nio av elva passningar. Procentuellt sett var dock RIG:s bäste för dagen, Einar Andersson, ännu vassare under setet då han vann de fyra bollar han fick.

I det efterföljande setet svängde det återigen. Nu spelade hemmaspelarna riktigt bra i block och försvar. Servemottagningen var dock inte på topp, men ändå så lyckades man bra i anfallsspelet. Fram till 10 lika var det jämnt, men sedan var det hemmalaget som lyckades bäst. 25-19 avslutade setet vid.

Inte helt oväntat så blev det återigen en omvänd matchbild i set nummer fyra. Gymnasieeleverna fick ännu en gång problem med det egna anfallsspelet samtidigt som sörmlänningarna vann det mesta i anfallsväg. Södertelge var i ledningen från början till slut och deras främste poängplockare Nenad Cosic kändes nu nästan ostoppbar.

Då väntade ett ovisst avgörande set där RIG var ute efter att ännu en gång vinna en femsetare mot det grönklädda laget från Södertälje. Men det femte setet blev, liksom de tidigare seten, aldrig spännande. RIG omdisponerade sin laguppställning en del inför setet och om det var den taktiska förändringen som bar frukt eller om det var hemmaspelarnas tydliga moralhöjning som gjorde susen, det ska få vara osagt. Oavsett vilket så startade RIG setet med högsta växeln i, men 8-2 kändes ändå inte helt betryggande med tanke på hur det svängt fram och tillbaka tidigare under matchen. Hemmaspelarna hade dock inga planer på att bjuda tillbaka SVBK in i setet, utan malde på till seger med 15-8 och lagets andra elitserieseger var ett faktum.

-Stabilt är kanske inte ordet som först dyker upp när man tänker på dagens insats, men periodvis var det riktigt bra, kommenterar coach Göran Persson lagets prestation.

RIG Falköping - Södertelge 3-2 (25-20, 20-25, 25-19, 16-25, 15-8)
Statistik Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Visa fler nyheter

Sponsorer