Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

HA: 15-0 i Polen

RIG Falköpingkillarna reste till Gdansk över helgen för internationell matchning och det blev idel klara segrar. Facit blev 15-0 i setskillnad på fyra matcher med ett antal spelade extraset efter mestadels riktigt bra spel.

 Killarnas motstånd bestod av juniorer från Trefl Gdansk samt ett lag från Kina som huserar i Gdansk i fyra månader. Två matcher spelades mot vardera laget och RIG vann samtliga femton set.

Efter bussresa till Karlskrona, färja till Gdynia och avslutande kort bussresa till Gdansk blev det gemensam träning med killarna från Trefl Gdansk på fredagseftermiddagen. På kvällen fick vi möjlighet att titta på en riktigt bra match i polska ligan då Trefl Gdansk tog emot Aluron Virtu Warta Zawiercie. Gdansks gigant Maciej Muzaj kunde inte hindra gästerna från att vinna med 1-3 i en, om man undantar första set, riktigt jämn fight. 1250 högljudda åskådare, främst de tillresta bortafansen, gjorde det till en riktigt trevlig upplevelse även utöver volleybollkvaliteten.

Efter en god natts sömn blev det sedan förmiddagsmatch mot ett kinesiskt gäng som huserar i Gdansk under fyra månader. Ett mycket väl spelande RIG kunde manövrera ut kineserna och efter två klara setsegrar blev det ändå något jämnare i tredje. 25-22 kunde RIG vinna sista set med och sedan var det bara att skynda vidare mot en kortare lunchpaus och sedan match mot Trefl Gdansk. Poängfördelningen var jämn i matchen och flest gjorde Jonatan Hellvig (11 p) med imponerande 10 vunna anfall på 11 försök.

Trots en ganska kort paus mellan matcherna var det ett mycket skarpt RIG Falköping som klev ut på banan för dagens andra match. Block och försvar fungerade även i den här matchen riktigt bra, underlättat av tufft servande. Efter tre säkra setsegrar spelades ett extra set som även det togs hem av svenskarna. Joar Jämtsved Millberg var den som fick flest passningar under matchen och var också väldigt effektiv. Totalt 21 poäng på de fyra seten fick han ihop.

En natts återhämtning och laget var sedan redo för ytterligare ett möte med kineserna på söndag förmiddag. Motståndarna spelade nu bättre än under gårdagen och den riktiga skärpan var kanske inte där hos volleybollgymnasiespelarna heller, men det var fortfarande ingen större tvekan om vart segern skulle hamna. Efter tre RIG-setvinster vanns även extrasetet. Algot Danielsson och Jonatan Hellvig mesta poänggörare, båda på 14 poäng.

Returmötet mot Trefl Gdansk några timmar senare, helgens sista match, inleddes återigen riktigt bra av RIG:arna. Mycket bra block och försvar gjorde det mycket svårt för polackerna att avgöra anfallen, endast 17% vunna anfall i första set för dem. Den egna servemottagningen var ruskigt bra och segersiffrorna 25-11 talar sitt tydliga språk. Så stor skillnad var det inte under resten av matchen, men RIG vann även de tre kommande seten och helgens setskillnad 15-0 kan man inte klaga på.

-Vi är snäppet starkare än helgens motståndare, men sättet killarna ger sig in i matcherna på är mycket bra med stort fokus och en vilja att använda sig av de saker vi arbetat på den senaste tiden gör att vi fått ut mycket av helgen, förklarar tränaren Göran Persson.

 

 

Fler nyheter

Visa fler nyheter

Sponsorer