Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

HA: Tuffa och nyttiga matcher i Pordenone

RIG begav sig till Italien i påskhelgen för att delta i Cornacchia World Cup i Pordenone, en bit utanför Venedig. En sjundeplats av 32 blev facit för killarna efter sex tuffa matcher.

En rejäl bussresa på över ett dygn ner till Pordenone gjorde att det inte var helt pigga deltagare som kom fram vid lunch på långfredagen. En häftig invigningsparad genom staden där de sextiofyra volleybollagen samsades med deltagarna i en ännu större fotbollsturnering avslutades med ett konfettiregn på stadens största torg.

Efter en natts vila var det dags att dra igång spelet. RIG-grabbarna inledde mot Kiene Padova, vars seniorlag spelar i högsta ligan i Italien. Deras juniorer är också riktigt duktiga och besegrade svenskarna med 2 x 25-20 i en match där det kändes som om det fanns mer att hämta.
Efter lunchen väntade lokalarrangören Futura Cordenons och där kontrollerade RIG matchen ganska väl. Seger med 25-21, 25-20.
Den avslutande gruppspelsmatchen spelades mot slovakiska Nitra. Även här var de blågula killarna snäppet vassare, 25-23, 25-21.

Andraplats i gruppen gav plats i A-slutspelet, där alla matcher spelades i fem set. Gruppsegrande polackerna Jastrzebski Wegiel stod nu på andra sidan nätet på påskaftonens morgon och det var ett mycket fysiskt lag som de ställde på banan. Det hanterade dock RIG-eleverna alldeles förträffligt och framför allt servandet funkade oerhört bra. De polska passningarna kom oftast från bakplan och det gjorde så klart block- och försvarsspelet enklare, men det genomfördes också riktigt bra. Kanske säsongens bästa match av gänget slutade i seger i raka set (25-16, 25-23, 25-17).

I kvartsfinalen senare under dagen ställdes man mot den italienska motsvarigheten till RIG, Club Italia. Där var första set om möjligt ännu bättre genomfört av RIG, men sedan orkade man inte hålla nivån uppe i de tre resterande seten.

En match återstod då och då fick man möta det polska landslaget på annandagens morgon. Trots en stark inledning blev det ingen setvinst, men känslan var att det hade kunnat gå så mycket bättre. Serven stämde inte lika bra som dagen innan och anfallsmissarna blev för talrika (23-25, 16-25, 18-25).

Club Italia vann sedan finalen mot Padova inför stor publik och turneringen avslutades med prisutdelning där alla deltagarna fick en pokal.

Göran kommenterar:
-Vår högstanivå är riktigt hög och vi såg många prov på det, framför allt under slutspelet. Vi har så klart också stunder där vi inte presterar så bra och då får vi svårt mot motståndare som är klart större och mycket skickliga. Om vår serve stämmer så finns det inget motstånd som går säkert. Det här var det sista vi gör inomhus med det här gänget och det var en häftig avslutning med sex riktigt bra matcher mot häftigt motstånd och det var en väldigt lärorik resa.

Fler nyheter

Visa fler nyheter

Sponsorer