Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

RIG i Falköping: ”Jonne” slutar. Dick börjar.

Riksidrottsgymnasiet i Falköping får en ny verksamhetsledare och instruktör med snar verkan. Ronny Johansson slutar och får sin ersättare i Dick Runesson från Gislaved. ”Superspännande”, säger Runesson.

Ronny Johansson, allmänt kallad ”Jonne”, slutar efter drygt ett och ett halvt år på tjänsten som verksamhetsledare och instruktör på RIG I Falköping. Han pendlar idag från Ängelholm och har fått nytt jobb där.

– Det var uppgjort redan från början att det skulle bli maximalt två år, så det här har varit klart länge. Jag orkar inte pendla längre helt enkelt. Det blir nu en bra och mjuk övergång till min efterträdare, säger Johansson.

"Jonnes" nya jobb innebär att ta hand om barn inom autismspektrat vilket är något han arbetat med tidigare.

Efterträdaren i Falköping blir Dick Runesson som idag arbetar som lärare i småländska Reftele som ligger i trakterna mellan Gislaved, Anderstorp och Smålandsstenar. Runesson har en gedigen volleybollbakgrund. Vi känner honom främst som tränare på damsidan.

Förra säsongen gjorde han inhopp som tränare för Gislaveds VK och innan dess var han tränare i Hylte Halmstad som då tog brons i SM-slutspelet. Han kom då från tränarrollen i Svedala och han har också erfarenhet som tränare i Tyskland.

– Det här ska bli superspännande, inspirerande och kul. Det är ju ett av de flådigaste jobben man kan ha i Volleybollsverige. Samtidigt blir det en skön övergång. Jag får tid att sätta mig in i arbetsuppgifterna inför hösten, säger Runesson som är uppvuxen i Gislaved.

Formellt slutar Johansson 26 mars och Runesson börjar 4 april som ändå kommer hinna medverka på flera möten innan Ronny slutar.

– Min första uppgift blir att sätta mig in i verksamheten. Just nu kommer jag inte förändra speciellt mycket. Jag har fått en bra bild av instruktörerna och ser fram emot att träffa dem och eleverna. Jag varit ifrån volleybolen ett tag nu så det ska bli spännande att vara inblandad i Volleybollsverige igen, säger Runesson.

Fler nyheter

Visa fler nyheter

Sponsorer