Gå till innehåll
Skånes Volleybollförbund

Årets Ungdomsledare

2022

Mikael Vyckemans har en stor del i att Malmö VK har utvecklat sig som klubb och antal spelare har ökat.

1. Vad gör att det är just volleyboll du satsar på? Har själv ett förflutet som volleybollspelare i dåtida Malmö Volleybollsällskap, och när dottern ville prova så var det ett enkelt steg att gå från stöttande förälder till tränare/ledare.

2. Var hämtar du energi ifrån? Glädjen från spelarna och gemensamheten i vår förening. Vi har gått från under hundra medlemmar till över 300 på bara några år, och det kan vi tacka våra ungdomar för.

3. Har du några tips till andra tränare? Se till att ha kul själva som tränare. Ser våra ungdomar att tränarna har kul så smittar det av sig.

4. Hur gör du för att vända på en dålig träning? Svårt att säga. Ibland vet man ju inte ens varför träningen är dålig. Brukar efter träningen försöka fråga vad spelarna tycker har varit bra eller dåligt under träningen. Och sedan undvika eller förändra de övningar som inte funkat.

5. Om du var fast i karantän, vilka 3 saker vill du då ha med dig? Frun, dottern och hunden. Sitter man fast på en plats så vill man ju ha trevligt sällskap såklart.

Mikael Vyckemans, tränare i Malmö VK och utsedd till Årets Ungdomsledare 2022. Foto: Privat

Mikael Vyckemans och några av Malmö VK:s ungdomar. Foto: Privat

2021

Thomas Johansson från EVS är så värd en nominering för hans fantastiska utvecklingsförmåga vad gäller tävling och utbildning.

1. Vad gör att det är just volleyboll du satsar på? Volleyboll är en fantastisk sport. Genomtänkt, rättvis, smart och mycket rolig sport.

2. Var hämtar du energi ifrån? Man får energi när man ser att spelare, ledare och klubben utvecklas och går framåt.

3. Har du några tips till andra tränare? Som tränare är det viktigt med ordning och reda, struktur, högt tempo och mycket lek och tävling även i äldre år.

4. Hur gör du för att vända på en dålig träning? Går en övning trögt är det bästa att bryta övningen och göra den lättare tills den fungerar.

5. Om du var fast i karantän, vilka 3 saker vill du då ha hemma? Är man i karantän är det bra att ha mat, dator och självklart en volleyboll.

Thomas Johansson, tränare i Engelholms VS och utsedd till Årets Ungdomsledare 2021. Foto: Privat

Thomas Johansson, stolt tränare i Engelholms VS. Foto: Privat

Tidigare Årets Ungdomsledare fylls på efterhand..

Sponsorer