Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Olov/Kjell slog BergoDahl

På damsidan i Easter Cup blev det en otrolig duell som Frida Stahre/Mia Hallberg vann mot Elin Lindberg/Nora Tawhid Söderholm. Kjell Jonsson/Olov Eriksson (bilden) visade att gammal inte är äldst.

Kjell Jonsson och Olov Eriksson, representerandes beachmagasinet BC samt GBC vann finalen mot Simon Dahl och Björn Berg som trots att de inte spelat ihop på oerhört länge ändå fick se sig själva som favoriter i tävlingen. Vinnare, Kjell Jonsson

Kjell och Olov, som inte normalt kamperar ihop utan Kjell spelar med Lawrence Montas och Olov spelar med Fredrik Gustafsson (långtidsskadad), fick sin revansch på Björn och Simon efter fredagens förlust på vinnarsidan. Då vann de äldre herrarna med 2-0 och rätt stora siffror. I finalen blev det istället 2-0 till Kjell/Olov och rätt stora siffror. (21-19, 21-12).

I semifinalerna blev det 2 x 2-0 för lagen när Björn/Simon slog ut Andreas Rågfeldt/Josef Pernholm och Kjell/Olov slog ut Mårten Christiansson/Daniel Andersson.

Grattis Olov! Tack! Det var superkul såklart. På tiden att någon tvålade till dem :-) Ser fram emot sommaren - ska hitta en partner bara.

På damsidan blev det en fantastiskt tät final. Nykomponerade laget Nora Tawhid Söderholm/Elin Lindberg visade att de har alla kvalitéer ihop och tog sig till finalen genom att vinna semifinalen mot Anna Thollander/Tadva Yoken i två tighta set. Mia Hallberg, vinnare och förhoppningsvis skadefri tills vidare

Frida Stahre/Mia Hallberg fick bästa tänkbara start på säsongen genom att ta sig från start till mål obesegrade. I semifinalen slog de ut Sofia Ögren/Anna ÅSberg med 2-1 och 15-9 i tredje set. Om nu Mia kan få hålla sig skadefri denna säsong kan de bli mycket svårstoppade på NSBT.

Väl i finalen började utmanarna bäst. Elin/Nora vann med 21-15, men sen svarade GBC-paret med vinst i andra med 21-19. Väl i tredje var det orhört jämnt och först vid matchboll 17-16 kunde Frida/Mia avgöra och vinna matchen med 18-16 i avgörande set.

Grattis Frida! - Tack!! Tajt som bara den, men en underbar start på säsongen.

Det spelades även en Challengerturnering i Easter Cup. Vinnare på herrsidan blev Per Chaikiat/Henrik Löfgren och på damsidan Linda Lundquist/Malin Axland. Mer resultat - gå in på www.gbcbeach.com

Fler nyheter

Publicerad: 2009-04-12

Senast uppdaterad: 2009-10-26

Visa fler nyheter

Sponsorer