Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Licenser och övergångar

På den här sidan hittar du kortfattad information om licenser och övergångar. För fullständiga villkor gällande dessa områden, läs volleybollens tävlingsbestämmelser som finns i dokumentbanken.

LICENSER

Alla som tävlar i volleyboll och beachvolley ska ha licens!

I licensen ingår:

  • Försäkring
  • Rätten att tävla

Licenser gäller per kalenderår och är förknippade med en avgift som regleras i Svenska Volleybollförbundets ekonomiska bestämmelser (se dokumentbanken).

Den som spelar både beachvolley och volleyboll i samma förening och har licenser för båda spelformerna, betalar bara för en licens. Spelare som har licens för båda disciplinerna men spelar beachvolley i en förening och volleyboll i en annan blir debiterad en licenskostnad per förening. Föreningarna faktureras för sina licenser cirka en gång per månad. Bestämmelserna om licenser gäller oavsett ålder. Licenskontroller sker regelbundet.

Föreningarna licensierar själva sina spelare via Profixio FX Länk till annan webbplats.. Alla föreningar får inloggningsuppgifter till systemet när de blir medlemmar i Svenska Volleybollförbundet.

Profixio använder alla föreningars Idrottonline-register för att hämta medlemmar. Om spelaren eller medlemmen inte finns med där, kommer denne inte kunna licensieras.

ÖVERGÅNGAR

När en spelare byter förening är både den gamla och nya föreningen delaktig i övergången om spelaren varit aktiv det senaste året. Övergång görs även om spelaren inte varit aktiv det senaste året. Då behöver dock inte gamla föreningen godkänna övergången. Även detta görs via Profixio FX. Länk till annan webbplats.

Sponsorer