Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Montage: Joakim Bengtsson

Välkommen till volleyboll!

Välkommen till världens bästa idrott! På den här och undersorterande sidor finns massvis med nyttig information för dig som är ny i volleybollrörelsen och för dig som vill bli en del av den.


Volleyboll i Sverige och världen

Tiotusentals barn, unga och vuxna spelar volleyboll och beachvolley organiserat i svenska föreningar. Av dessa är det över 10 000 som är licensierade och deltar i turneringar och mästerskap som ingår i Svenska Volleybollförbundets tävlingssystem. Spelare, ledare, tränare, domare, funktionärer och anhöriga ingår alla i vår stora, levande rörelse.

Internationellt räknas volleyboll som en av världens största idrotter. Sett till antalet utövare uppskattas den till och med vara allra störst, med över 800 miljoner människor som spelar volleyboll minst en gång i veckan.

Bli en del av volleybollfamiljen!

Vill du eller någon du känner börja spela? Går du i tankar på att starta förening? Vill ni bygga partnerskap med Svenska Volleybollförbundet, associeras med oss och driva gemensamma projekt? Eller vill du rentav börja jobba med världens häftigaste idrott? Vi finns här för alla som är intresserade av volleyboll. Kontakta oss via info@volleyboll.se och berätta mer!

Intresserad av att spela?

Alla är vi nybörjare någon gång. Oavsett när du hittar till volleybollens fantastiska värld är du välkommen att vara en del av den. Svenska Volleybollförbundet verkar för alla former av organiserad volleyboll anpassat efter var och ens förutsättningar. Tack vare många olika spelformer får utövaren möjlighet att spela och utvecklas från sin egen nivå. Är du eller någon du känner intresserad av att spela? Kolla in den här sidan som berättar hur man kommer igång!