
Foto: Robert Boman, Glenn Unger, Per Eliasson, CEV.
Svensk Volleyboll Convention – mötesplatsen för utbildning och utveckling
14-17 september 2023 anordnas premiärupplagan av Svensk Volleyboll Convention - den nya mötesplatsen för utbildning och utveckling för volleyboll-Sveriges engagerade. Vi ses i Falköping!
Anmälningsdeadline har passerat (10 september). Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Detaljerat program finns längre ned på sidan och även för nedladdning här (png-bild / pdf-fil Pdf, 17.5 MB.).
Bakgrund
Svensk volleyboll växer så det knakar, på både bredden och höjden. Allt fler vill träna och tävla i världens bästa idrott. Svenska Volleybollförbundet arbetar aktivt för att ta vara på och dra nytta av det ökade intresset. Sedan årsskiftet har bland annat två projekt sjösatts med målet att stärka förutsättningarna för utbildning och fortbildning av domare samt utveckling av tränare och spelare.
Som ett led i satsningarna etableras nu mötesplatsen Svensk Volleyboll Convention som ska samla tränare, ledare, domare, scouter, spelare med flera för motiverande dagar fyllda av kompetensutbyte och kontaktknytande.
Besökaren erbjuds att ta del av bland annat utbildningar, workshops och clinics; flertalet föreläsare bjuds in för att dela med sig av kunskap och erfarenhet inom utvalda ämnen. Här får du ny inspiration i din roll, och inte minst träffar du volleybollvänner från hela landet vilket ger chans till ytterligare formella och informella möten.
Premiärupplagan 2023
Datum: 14-17 september
Ort: Ållebergsgymnasiet och Frejahallen i Falköping
Övergripande program:
- 14-15/9 Utbildning- & utvecklingsdag för RIG/NIU-instruktörer
- 15/9 Clinic Day (Nationella och Internationella föreläsare)
- 16/9 Diverse utbildningar och workshops för tränare, ledare, scouter osv. plus en mötesplats
- 17/9 Livesänd upptaktsshow inför Elitseriestarten och dubbla finaler i Svenska Supercupen
Både datum och plats har valts med omsorg. 14-17 september är helgen innan en ny volleybollsäsong dundrar igång med seriespel. Falköping är i sin tur högsätet för Svenska Volleybollförbundets Riksidrottsgymnasium och Riksträningscentrum.
Glädjande för alla föreningar kan vi meddela att det går att söka idrottsmedel för deltagandet på Svensk Volleyboll Convention. Projektstödet söks via föreningens idrottonline. Detaljerna om vilka summor kan sökas per del/utbildning och deltagare finns i nedanstående programmet.
Detaljerat program
RIG/NIU-utbildning, 14-15 september
En två-dagarsutbildning för alla instruktörer på RIG och NIU. Utbildare är två av Sveriges mest erfarna tränare och utbildare Tony Westman och Ismo Peltoarvo.
Clinics, 15 september 12:30-20:00
Pris: Hela dagen 1595:- (middag ingår) / enskilda Clinics 595:-
Sökbart idrottsmedel: 1195:-
- 12.30-14.30 Jacob Gudiol, legitimerad fysioterapeut med en master i sport science med inriktning sports medicine. Jakob är en framgångsrik författare, föreläsare och skribent.
- 15.00-17.00 Jukka Lehtonen, ställföreträdande förbundskapten svenska damlandslaget i volleyboll, samt Anders Håkansson, team manager svenska damlandslaget i volleyboll
- 18.00-19.00 Rasmus Jonsson och Anders Kristiansson, succétränarduon för det svenska herrlandslaget i beachvolley
Tränarseminarie, 16 september 09:00-18:00
Pris: 1495:- (lunch och kaffe ingår)
Sökbart idrottsmedel: 995:-
- Vårt tränarseminarie vänder sig till dig som är tränare för ett seniorlag. Seminariet leds av Tony Westman och under dagen kommer flera duktiga föreläsare såsom Mats Björkman, Ismo Peltoarvo med flera, prata om ledarskap, mindset, modern volleyboll och mycket mer. Det kommer att vara både teoretiska och praktiska delar under dagen. Lunch och kaffe ingår.
Beachtränarutbildning, 16 september 10:00-15:00
Pris: 1000:- (lunch och kaffe ingår)
Sökbart idrottsmedel: 600:-
- Kursen vänder sig till dig som vill lära dig grunderna i att träna ungdomar eller seniorer i beachvolley. Utbildningen innehåller teknik, taktik och träningsmetodik och leds av Mattias Magnusson som arbetar som sportchef och tränare på The Beach i Stockholm.
Tränarutbildning Volleyboll Level 4-7, 16 september 11:00-18:00
Pris: 1400:- (lunch och kaffe ingår)
Sökbart idrottsmedel: 1000:-
- Kursen innehåller teknik, taktik, träningsmetodik och genomgång av spelformen 4 mot 4, level 4-7. Utbildningen leds av Mathias Morency från Habo Wolley, som är en av Svensk volleybolls vassaste utbildare på ungdomssidan.
SVBF Information, 16 september 18:00-19:00
Pris: gratis
- Under lördagen kommer flera av våra beslutsfattare att vara på plats och berätta om hur SVBF, styrelsen och RIG jobbar nu och in i framtiden.
Scoututbildning, 16-17 september
Pris: 1500:- (middag och lunch ingår)
Sökbart idrottsmedel: 1100:-
- En utbildning för dig som vill lära dig eller fortbilda dig som scoutperson i Datavolley. Oskar Vikterlöf, en av Sveriges mest erfarna scouter, delar med sig av sina erfarenheter och lär dig allt om statistiken samt hur den används under och efter matchen.
E-scoreutbildning, 17 september 09:00-16:00
Pris: 1400:- (lunch och kaffe ingår)
Sökbart idrottsmedel: 1000:-
- Dags att utbilda fler i föreningen till att kunna vårt ”E-scoresystem”. Vi jobbar med en teoretisk del under förmiddagen och praktiskt under matchsituation på eftermiddagen. Utbildningen leds av projektledare Helen Persson, en av Svensk volleybolls främsta domare.
Kidsvolleyutbildning, 17 september 09:00-13:00
Pris: 800:- (lunch och kaffe ingår)
Sökbart idrottsmedel: 400:-
- Kursen innehåller övningar för att lära sig kidsvolley, spelformens olika nivåer, stegring i träningen och ledarskap. Utbildningen leds av Mathias Morency från Habo Wolley, en av Svensk volleybolls vassaste utbildare på ungdomssidan.
Workshops
Tränar- och spelarutveckling, 16 september 09:00-14:00
- Svensk Volleyboll växer så det knakar och efter pandemin har medlemsantalet och antal anmälda lag i våra seriespel slagit i taket. Hallarna är fulla och utmaningen med att utbilda och bli fler tränare har blivit större. Hur ska vi på bästa sätt ta vara på det ökade intresset för volleyboll och skapa attraktiva utbildningar? Ska vi modernisera utbildningarna och införa digitala moment? Hur många utbildningar ska erbjudas per säsong och vart ska de hållas? Det finns många frågor och vi ser fram emot att diskutera, utbyta erfarenheter, lyfta utmaningar samt hitta nycklar till framgångsrika och attraktiva utbildningar. Workshopen leds av Projektledare Sofie Sjöberg och sportchef Angelica Ljungqvist.
Kvinnligt ledarskap, 16 september 14:00-17:00
- Workshopen som ska lyfta kvinnliga ledare inom Svensk volleyboll och vänder sig till dig som är engagerad, vill engagera dig eller har varit engagerad. Diskussioner, kompentens- och erfarenhetsutbyte ska luftas för att se hur gemensamma erfarenheter kan bidra till att locka fler kvinnor att ta viktiga uppdrag på nationellt förbunds- distrikts- och klubbnivå samt internationella uppdrag. Under ledning av Annika Sjöberg tillsammans med fler tongivande kvinnliga ledar diskuteras erfarenheter och utmaningar. Hur kan vi bli fler och hur kan vi motivera och inspirera fler kvinnor att visa intresse för ledarroller i våra föreningar?
Statistikens roll i volleybollen, 16 september 14:00-16:00
- Vad scoutar vi för? Denna workshop är för dig som vill få med dig nya nycklar om varför och hur scouting kan ta ditt lag och dina spelares utveckling till nästa nivå. Scouting i volleyboll är ett verktyg som är välkänt och välanvänt. Scouting möjliggör för klubbar och lag att skapa en överblick över sitt eget och motståndarlagets skills och speltendenser. Men vad är ett perfekt mottag och hur använder jag statistiken i praktiken? Oskar Vikterlöf, en av Sveriges mest erfarna scouter, berättar om hur han arbetar en matchdag och delar med sig av sina erfarenheter om hur statistiken används innan, under och efter matchen.
Övriga möten
- Domarutbildarträff
- SVBFs styrelsemöte
- Volleybollens historia
- Årsmöte för serieföreningen Svensk Elitvolleyboll
Boende
Deltagaren på Svensk Volleyboll Convention får organisera boende och övernattning på egen hand. Tips på bra boende i Falköping finns nedan.
Anmälan till Svensk Volleyboll Convention hittar du här! Anmäl dig Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.senast 10 september kl. 23:30!
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Sagt om Svensk Volleyboll Convention
Arbetet med planering och genomförande leds av projektledare Sofie Sjöberg tillsammans med erfarne, FIVB-utbildade instruktören Tony Westman.
– Svensk Volleyboll Convention ger nya möjligheter att skapa en gemensam mötesplats där förbundet tillsammans med våra engagerade i föreningar och distrikt kan arbeta för att utveckla volleybollen i Sverige. Alla som vill stärka sin klubb eller sitt eget engagemang får här nya möjligheter till just det, oavsett gren och spelform, säger Sofie Sjöberg, projektledare på Svenska Volleybollförbundet.
– Vi hoppas att detta ska vara starten till att vi kan erbjuda ännu fler utbildningar inom Svensk volleyboll och en större dialog kring hur vi ska fortsätta att utveckla volleybollen i Sverige, säger Tony Westman på Bring It Promotions.
– Vi hoppas att Svensk Volleyboll Convention kommer bli en mötesplats för utbildning, nätverkande och utveckling. I nuläget saknar vi ett sånt forum och jag hoppas att många tar chansen att vara med och utveckla sig själva och Svensk volleyboll, säger Svenska Volleybollförbundets generalsekreterare Simon Dahl.
Har du frågor om Svensk Volleyboll Convention? Kontakta:
- Sofie Sjöberg, 0702 66 61 24, sofie.sjoberg@volleyboll.se
- Tony Westman, 0707 51 08 35, bringitusatony@hotmail.com