Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Karin och Angelica mirakelvände mot världsettorna

Karin Lundqvist och Angelica Ljungquist stod för en mirakelvändning mot sjävaste världsettorna Ana Paula/Shelda, Brasilien, i årets första world tour tävling.

Svenskorna hade matchboll mot sig i andra set, men vann med 12-21, 23-21, 16-14.

Året kunde inte ha börjat bättre för det svenska damlandslaget. I World Tour premiären i Brasilia, Brasilien inledde svenskorna under onsdagen med en 2-0 seger över Kanadas Lessard/Martin. (21-15, 21-19)

Några timmar senare började det tungt mot världsettorna och hemmafavoriterna. Efter 12-21 i baken stämde inte mycket. Men i andra set ändrade svenskorna taktik. Trots matchboll mot sig var svenskorna både coolare och hetare än de allt mer nervösa brasilianskorna.Även i tredje set räddade Karin och Angelica en matchboll och var bäst när det gällde.

- Efter första set bytte vi vår taktik och servade på Shelda istället. Dessutom var vår egen sideout riktigt bra i andra och tredje set, säger en jublande glad Angelica Ljungquist direkt efter matchen.

Dagens två segrar innebär att svenskorna till en plats bland de 12 bästa i tävlingen och minst två chanser till kvar.

- Grymt skönt. Skönt att säsongen äntligen är igång. Försäsongen har varit lång. Det känns som en fördel att vi spelade en tävling på den brasilianska touren för tre veckor seden. Det gör att vi är inne i matchtempot direkt, säger Angelica.

Imorgon torsdag, väntar nästa match - mot hittills obesegrade tyskorna Goller/Ludwig - tillika regerande europamästarinnor.

- Karin och Angelica börjar 2009 som de avslutade 2008 - i världsklass. Deras vändning mot brasilianskorna var fenomenal och det betyder mycket att de vinner avgörande bollar mot lag i världstoppen. Hoppas de kan spela lika fokuserat mot tyskorna, säger Förbundskapten Ulric Svensson.   

Se alla resultaten - klicka här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2009-04-22

Senast uppdaterad: 2009-10-26

Visa fler nyheter

Sponsorer