Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Challengers i Malmö och Uppsala

Idag lördag 16/5 spelas Challengerturneringar i Västra Hamnen i Malmö samt på fyrishov i Uppsala. Damer och herrar på bägge platserna gör upp om viktiga rankingpoäng i tävlingsperiod 2.

För att följa turneringarna hänvisas ni till respektive förenings hemsida där ni också hittar samtliga lag.

I Malmö ser vi två intressanta konstellationer på damsidan. Förstaseedade laget Tora Hansson tillsammans med lillasyster Sara Hansson från Svedala spelar ihop, Som andraseedat lag ser vi svenska mästarinnorna i volleyboll Ewa Kalinowska och Emelie Nilsson (Engelholm).

På herrsidan är det Marcus Johansson/Magnus Nordlander, spelandes för Engelholm, som är förstaseedade. Utmanarna kommer från Malmö och Göteborg,

Se alla anmälda lag Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

I Uppsala är det tufft i toppen av herrturneringen. Hemmaspelarna Kjell Jonsson/Lawrence Montas får ses som förhandsfavoriter med Olov Eriksson från GBC tillsammans med Mårten Christiansson från Björnsholms GoiF som första utmanare.

På damsidan är det tidigare topplaget Malin Hellström/Linda Bäckstrand (tidigare Johansson) Bromma KFUK-KFUM som är högst seedat och också. Tuffa utmaningar kommer från hemmaspelarna Maria Gällerstedt/Karin Nordenankar samt de vassa inomhusspelarna Anna Klockar (tidigare Bergström) och Dewi Surjadi från Vallentuna, spelandes för Beachhallen.

Se alla anmälda lag Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Efter helgen kommer den nya rankingen till TP 3. Se rankingen här Länk till annan webbplats..

Förutom dessa turneringar spelas open-tävlingar i Härnösand och Göteborg. Se hela tävlingsöversikten här Länk till annan webbplats..

Fler nyheter

Publicerad: 2009-05-16

Senast uppdaterad: 2009-10-26

Visa fler nyheter

Sponsorer