Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

SVBF och Paf Open i samarbete

Idag kan SVBF och Paf Open, den svensk-finska världstourtävlingen i beachvolley, meddela att de inleder ett samarbete.

- Vi ser fram emot att jobba med Paf Open vilket på sikt kommer att bidra till att skapa sportsliga framgångar för svensk beachvolley och volleyboll, säger Bengt Wicksell, Generalsekreterare för Svenska Volleybollförbundet.

Samarbetet omfattar både sportsliga och kommersiella frågor och innebär att SVBF tillsammans med Internationella Volleybollförbundet och Ålands Volleybollförbund blir medarrangör till Paf Open. Ett av Paf Opens syften är att vara med och stärka beachvolleyn och volleybollen i Sverige.Hannes Brinkborg
- Att jobba nära Svenska Volleybollförbundet är en viktig nyckel för att Paf Open skall kunna utvecklas till ett av Nordens största återkommande idrottsevenemang, säger Simon Dahl, Projektchef för Paf Open.

- Det finns ett tydligt samband mellan en sports utveckling och närvaron av internationella stortävlingar på hemmaplan. Som medarrangör av Paf Open och arrangör av Nestea Swedish Beach Tour har vi nu en oerhört stark elittävlingsgrund att stå på som på sikt kan genera framtida svenska beachvolleystjärnor, säger Torbjörn Johansson, Sportchef på Svenska Volleybollförbundet.

- För oss spelare är Paf Open helt klart höjdpunkten på året. Att SVBF och Paf Open slår sina krafter samman är oerhört positivt för svensk beachvolley som verkligen hamnar i ett internationellt rampljus tredje veckan i augusti varje år, säger landslagsspelaren Hannes Brinkborg.

För mer information
Bengt Wicksell
Generalsekreterare Svenska Volleybollförbundet
070-627 40 69 / bengt.wicksell@volleyboll.se

Torbjörn Johansson
Sportchef Svenska Volleybollförbundet
070-627 05 85 / torbjorn.johansson@volleyboll.se

Simon Dahl
Projektchef Paf Open
0766 373701 / simon.dahl@pafopen.com


Paf Open är en nordisk världstourtävling i beachvolley och en del av globala Swatch FIVB World Tour. Evenemanget arrangeras på Åland och samlar årligen beachvolleyns absoluta världselit på både dam- och herrsidan. Paf Opens syfte är att bidra till utvecklingen av beachvolley och volleyboll i Sverige och Finland inklusive Åland. 2009 avgörs tävlingen den 17-23 augusti. Paf Opens huvudarrangör är ATS. Medararngörer är FIVB, SVBF och ÅVBF. Ledande sponsorer är titelsponsorn Paf, tourtitelsponsorn Swatch samt officiella sponsorerna Nordea, Viking Line, Eckerö Linjen, DKCO, PBS, och Björn Borg.

Svenska Volleybollförbundet (SVBF) har ett samlat ansvar för verksamheten och utvecklingen i volleyboll och beachvolleyboll i Sverige. Drygt 200 föreningar är medlemmar i Svenska Volleybollförbundet och verksamheten organiseras regionalt i åtta distrikt.

Fler nyheter

Publicerad: 2009-06-11

Senast uppdaterad: 2009-10-26

Visa fler nyheter

Sponsorer