Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Sanden har anlänt till Karlskrona liksom spelschemat

Efter midsommarhelgen drar Nestea Swedish Beach Tour söderut till Karlskrona. Flera nya lag kommer till spel och bröderna Rasmus och Petter Jonsson får spela på hemmaplan. I år spelas tävlingen på Fisktorget istället för Långö.

Redan nu finns ett preliminärt startschema för första dagen ute och publiken i Karlskrona får sikta in sig på 13.50 och 17.50 om de vill se sina hemmahopp och tillika bröder Rasmus Jonsson och Petter Jonsson spela. De bildar par med Simon Dahl respektive Björn Berg, vilka kom på en hedrande andraplats i den första deltävlingen i Uppsala. På damsidan har vi två par som gör debut på NSBT och det är Sandra Olausson/Kajsa Edebjörk , Göteborgs BC och Anna Thollander/Tadva Yoken, Södertälje.  Frågan är om de kan överraska första dagen? Sandra och Kajsa är först ut i tävlingen.

-Målet är att spela bra. Det är tuffa lag vi får möta, men det ska bli kul att visa att man har något där att göra, säger Sandra. Jag och Kajsa har spelat med varandra sedan förra sommaren och vi funkar bra både på och utanför planen, vilken är en fördel.

I den första matchen de spelar och som även är öppningsmatch i Karlskrona får de möta OS-satsande Tora Hansson och Camilla Nilsson.

- Dem har vi aldrig mött tidigare, så det blir spännande, fortsätter Sandra. Känns bara positivt att få spela första matchen, då kommer man in i det direkt.

Det preliminära spelschemat för den inledande dagen ser ut som följer:
11.00 Tora Hansson/Camilla Nilsson - Sandra Olausson/Kajsa Edebjörk
11.50 Hayley Griffiths/Micah Lindsay-Brown- Anna Åsberg/Sofia Ögren
13.00 Simon Dahl/Rasmus Jonsson - Daniel Andersson/Andreas Gilbertsson
13.50 Hannes Brinkborg/Steve Gunnarsson - Peter Keldsen/Thomas Haugaard
15.00 Nora Tawhid Söderholm/Rivia Oliveria - Ewa Kalinowska/Emelie Nilsson
15.50 Mia Hallberg/Frida Stahre - Anna Thollander/Tadva Yoken
17.00 Kjell Jonsson/Lawrence Montas - Brendon Heath/Greg Lindsay-Brown
17.50 Björn Berg/Petter Jonsson - Olov Eriksson/Mårten Christiansson

Nytt för i år är att deltävlingen spelas på Fisktorget istället för ute vid Långö som den gjorde förra sommaren. Igår påbörjades uppbyggnaden på torget. 210 ton sand transporterades från Falsterbo till torget under dagen. Martin Jonsson är lokal projektledare för deltävlingen i Karlskrona.

-Vi har kämpat i tre fyra år för att få tävlingen till torget och i år har vi lyckats. Det kommer vara beachtema hela veckan i Karlskrona och evenemanget krockar inte med något annat, så vi får all uppmärksamhet riktad till oss.

Fler nyheter

Publicerad: 2009-06-23

Senast uppdaterad: 2009-10-26

Visa fler nyheter

Sponsorer