Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Omgruppering av Beach Time Tour

Nu på lördag är det dags för del två av Beach Time Tour. Den här delen, Beach Time Tour East, går i östra Svealand med första stopp på lördag i Uppsala. Spelplatsen är Fyrishov och alla förutsättningar finns för fina tävlingar.

Beach Time Tour, Svenska Volleybollförbundets satsning på att fler ungdomar ska ges möjligheter att tävla i beachvolleyboll. Första halvan genomfördes under fyra helger på raken på västkusten och nu när semesterperioden har anlänt finns det än större möjligheter för alla oavsett var man bor att delta.

Hittills har intresset varit störst i U17 klassen för flickor där nu förhoppningen om att antalet lag i de övriga klasserna ska öka.

  • Fyrishov/Uppsala 27 juni. Arrangeras av Fyrishov BC
  • Rullsand 5 juli, Arrangeras av Svenska VBF
  • Folkparken/Norrköping 11 juli. Arrangeras av KFUM Norrköping
  • Mälarbadet/Södertälje 18-19 juli. Arrangeras av Södertelge VBK


Förutom att placera sig så bra som möjligt i tävlingarna finns de åtråvärda rankingpoängen att spela om. Rankingpoängen avgör om man kommer med till SM samt även hur man seedas när spelprogrammen sätts ihop inför SM och 3-beach Mästerskapet. Rankingen finns länkad här. Länk till annan webbplats.

Mer om Beach Time Tour finns på här på volleyboll.se Länk till annan webbplats. och resultaten från Uppsalas tävling kommer att synas här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Sugen på sommarens häftigaste volleyarrangemang? Rätt plats och rätt tid är Skrea Strand i Falkenberg sista veckan i juli då SM och 3-beach Mästerskapet arrangeras som en del av SM-veckan i beachvolleyboll. Info finns, så klart, här på Svenska Volleybollförbundets hemsida. Länk till annan webbplats.


Foto: Christer Ljung

Fler nyheter

Publicerad: 2009-06-25

Senast uppdaterad: 2009-10-26

Visa fler nyheter

Sponsorer