Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Topplagen visar upp sig i Stavanger

VM i Stavanger pågår för fullt. Tre matcher får varje lag i poolspelsform innan elimineringsrundan startar. Topplagen visar fin form i första rundan.

I VM startar 48 lag och de 32 bästa lagen går sedan vidare till elimineringsrundan. De två bästa lagen från varje poolspelsgrupp går direkt dit och även de åtta bästa treorna. För Karin och Angelica startade VM med en förlust igår, men för andra lag gick det bättre.

Alla toppfem seedade lag på både dam- och herrsidan vann sina matcher i första rundan. Shelda Bede och Ana Paula Connely från Brasilien, som är femte seedade, har inte spelat många turneringar i år utan har koncentrerat sig på VM. Deras match mot Nestea Swedish Beach Tour vinnarna från Uppsala, Lucy Boulton och Denise John var över på 33 min och slutade 21-10 i båda seten.

Förstaseedade amerikanskorna Jennifer Kessey och April Ross från USA, vann även de sin match lätt över norskorna Ragnhild Aas och Siri Bjorkesett med 21-10 och 21-13. Amerikanskorna vann deras första internationella match någonsin tillsammans i Stavanger 2007 och följer nu upp med en viktig vinst i poolspelet.

På herrsidan ståtar hemmahoppen Vegard Hoidalen och Jorre Kjemperud med att vara det äldsta paret någonsin i ett VM. Tillsammans är de 78 år, 11 månader och 12 dagar gamla men visade att gamla även kan då de vann sin första match med 23-21 och 21-17 under fredagen.

Innan förra VM 2007 då amerikanerna Phil Dalhausser med sin partner Todd Rogers vann har VM de senaste nio gångerna vunnits av brasilianare. Alison Cerutti/Harley Marques och Emanuel Rego/Ricardo Santos vann deras matcher i första rundan, vilket även amerikanarna gjorde med den snabbaste matchen i första rundan. Matchen var över på 31 minuter.

Imorgon börjar andra rundan och svenskorna Angelica och Karin får äntra sanden kl. 13.00.

Fler nyheter

Publicerad: 2009-06-27

Senast uppdaterad: 2009-10-26

Visa fler nyheter

Sponsorer