Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Flera lag har fått en medalj kring halsen

Regnet och blåsten har legat över Falkenberg under dagen, men spelet har ändå pågått. Idag fick vi fem nya guldmedaljörer i beachvolleyboll SM. Imorgon är det dags för den sjunde deltävlingen av Nestea Swedish Beach Tour att dra igång, tillika SM för seniorer.

Veteranerna fick äntra sanden idag och 15 lag kom till start på herrsidan. Vinnare där blev Jens Franzon och Mattias Rudin, som endast förlorade ett set på vägen till guldmedaljen. I finalen utklassade de sitt motstånd och vann med 21-13 i båda seten.

I U19 klassen var det riktigt heta och spännande finaler både på pojk- och flicksidan. Båda finalerna fick avgöras i tre set för att kunna kora en vinnare och båda skiljeseten slutade med 15-13! Vann gjorde systrarna Susanna och Kristina Thurin på flicksidan och Ola Gunner/Joakim Svanberg på pojksidan. Båda lagen förlorade första setet men kunde alltså tillslut koras som vinnare.

U15 3- beach avslutades också idag och finalen på tjejsidan blev en uppgörelse mellan två Sollentuna lag. Sollentuna VK1 och Sollentuna VK2 möttes även i gruppspelet, där det blev en vinst för Sollentuna VK1 med 2-1 i set. I finalen var de hårdare mot sitt motstånd och vann i två raka set. På killsidan vann Södertelge VBK över Falkenberg 1 med 2-0.

Fler nyheter

Publicerad: 2009-07-30

Senast uppdaterad: 2009-10-26

Visa fler nyheter

Sponsorer