Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Första dagen på Paf till ända

De två svenska kvallagen på damsidan åkte ut direkt med 2-0 i set i sina öppningsmatcher. Kjell/Lawrence och Olov/Mårten gick vidare till morgondagens kval.

Anna Åsberg och Sofia Ögren var först ut idag tisdag av alla svenskar och svenskor. Tyvärr blev de också första lag ut ur turneringen då de förlorade 2-0 mot Renata/Leao på 28 minuter. Första internationella


Anna Åsberg och Sofia Ögren
matchen för laget som under säsongen sett starkare och starkare ut. Avslutningen med en andraplats på Tourfinalen vittnar om att laget har stor potential och säkerligen kommer synas mycket mer.

Anna Klockar/Dewi Surjadi var andra lag ut då de gick in på centercourten 10.00 svensk tid (11.00 lokal tid). Lettiska motståndarlaget Minusa/Jursone visade sig dock ha mycket mer erfarenhet av beachvolleyn vilket innebar respass för Anna och Dewi i första matchen. 32 minuter varade matchen. Båda svenskornas överkvinnor


Anna Klockar och Dewi Surjadi
lyckades sedan vinna sin andra kvalmatch och kvalade in i huvudturneringen. Båda pulveriserade sina andra motståndare för dagen med 2-0. Ger ändå en bild om hur tuff lottningen var för de svenska tjejerna.

För herrarna var det två helsvenska kvalmatcher som spelades idag och som avgjorde vilka fyra kvallag som får spela imorgon onsdag. Björn Berg/Daniel Andersson samt Petter Jonsson/Björn Huitfeldt behövde inte spela utan gick direkt dit. Kjell Jonsson/Lawrence Montas imponerade stort mot Josef Pernholm/Henrik Andersson. SM-vinnarna tog sig till morgondagens kval med 2-0 och rätt stora siffror. I andra matchen var Patrik törner/Peter Anundgård något närmare att rå på andraplatslaget från SM och Tourfinalen Mårten Christiansson/Olov Eriksson. Men Mårten och Olov tog sig vidare med 2-0.


Mårten Christiansson i försvar

På plats på Åland, Hur sammanfattar förbundskapten Ulric Svensson första dagen ur svenska ögon?
- En dag att se och lära. Det var två svenska damlag som fick möta oerhört bra lag från världstoppen. Speciellt kul att se Anna och Sofia som spelade riktigt bra mot brasilianskorna. lite orutin i att de spelade bra på svåra bollar och dåligt på de lätta bollarna. I herrkvalet var det stabilt spel för de två NSBT-lagen som gick rätt lätt vidare (SM-finallagen).

Imorgon onsdag blir det alltså 6 svenska lag som spelar.

Först och främst är det damernas huvudturnering som börjar. Karin Lundqvist/Angelica Ljungquist samt Camilla Nilsson/Tora Hansson.

Ulric Svensson, vad kan vi ha för förväntningar på tjejlagen imorgon?
- På Karin och Angelica hoppas vi att det lossnar så att de spelar bra igen som de gjorde i våras och i höstas. Det såg bra ut i Kristiansand förra veckan och vi kan absolut hoppas på framgång. Camilla och Tora är här för att se och lära, men det är viktigt att de tar del av vad de bästa lagen gör och lär sig av det.

För herrarna är det kval och då är det samtliga fyra lag som gick vidare från idag som spelar.

Ulric, har något av de fyra lagen chans på att ta sig in i huvudturneringen där Hannes Brinkborg/Stefan Gunnarsson redan är?
- Det beror väldigt mycket på motståndet, men det lag som har bäst chanser är rutinerade Björn Berg och Daniel Andersson. De spelade oerhört jämnt idag mot OS-silvermedaljörerna Marcio/Fabio på träningen. De tog ett set också. Om något av de andra lagen skulle gå in så är det en rejäl skräll, men inte desto mindre roligt.

Här hittar ni matcherna i damernas huvudturnering Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Här hittar ni resultaten från damkvalet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Här hittar ni resultaten från herrarnas svenskmatcher Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Här hittar ni matcherna från herrkvalet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Alla matcher på Paf Open kan man följa live, boll-för-boll, genom att klicka här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..Kjell Jonsson i försvar

Fler nyheter

Publicerad: 2009-08-18

Senast uppdaterad: 2009-10-26

Visa fler nyheter

Sponsorer