Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

2 svenska lag till U21VM

Johan Hanna/Ashur Ibrahim samt Tadva Yoken/Sophie Bjellerup åker till Blackpool i mitten av september för att spela U21VM i beachvolley.

Förbundskapten Ulric Svensson åker med som coach för lagen tillsammans med Lasse Broström (årets ledare i svensk volleyboll 2008). Turneringen spelas 16-20:e september.

- Det är viktigt att vi börjar visa upp oss och hämta erfarenhet från de internationella juniormästerskapen. Sverige har sällan varit med där. Vår ranking är därför sämst eller bland de sämsta i Europa. Det motsvarar inte alls vår situation på seniorsidan, men det är risk att det gör det snart om vi inte sätter igång i de här sammanhangen, säger Ulric.

Johan Hanna och Ashur Ibrahim vann U21SM i Falkenberg för en månad sedan och har haft en målsättning med U21VM sedan ett år tillbaka. De kommer hamna i ett tufft kval i England och måsta vinna 2-3 matcher i singel eliminering för att komma in i huvudturneringen där 24 lag ska göra upp om titeln.Johan Hanna och Ashur Ibrahim beredd på serve i U21SM i Falkenberg
Johan och Ashur är båda från Södertälje och har föregående säsong spelat volleyboll i Sollentuna respektive Habo i Elitserien. Under sommaren har Johan varit en del skadad men väl till slutet av sommaren har kroppen mått bättre och vinsten vid SM klargjorde deras position på stranden.

Tadva Yoken kommer även hon från Södertälje där hon tränar för fullt i beachhallen. Tadva har tillsammans med Anna Thollander etablerat sig på Swedish Beach Tour i år och kvalificerade sig till Tourfinalen där de hamnade på en fin femte


Tadva anfaller mot Sophie under U21SM finalen
plats.

Sophie Bjellerup vann U21SM med sin dåvarande partner Ida Arvidsson. I finalen besegrade hon just Tadva med sin partner under U21SM Caroline Alderblad. Sophie har varit med på elitutvecklingsläger förra året och ses som en framtida tourspelare.

Tadva och Sophie kommer att träna ihop de sista två veckorna innan tävlingen uppe i Södertälje. Även tjejerna kommer få tuffa kvalmatcher för att ta sig in i huvudturneringen på U21VM. Brasiliens och USAs andralag innehåller spelare som redan spelar på AVP respektive Brasilianska touren. Dock behövs 2 matcher "bara" vinnas.

- Sveriges chanser i U21-VM är svåra att sia om eftersom vi vet så oerhört lite om motståndet. Men vi vet att det blir en nyttig erfarenhet och jag vet att det är med glädje vi ställer upp med just Johan, Ashur, Tadva och Sophie, avslutar Förbundskapten Ulric Svensson.

Läs mer om turneringen här - Damernas U21VM Länk till annan webbplats. - Herrarnas U21VM Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Fler nyheter

Publicerad: 2009-09-04

Senast uppdaterad: 2009-10-27

Visa fler nyheter

Sponsorer