Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

1 seger, 2 förluster i Blackpool

Tadva Yoken och Sophie Bjellerup vann sin första match i U21-VM kvalet i Blackpool, England. På centercourten blev sen det förlust mot Tyskland. Johan Hanna/Ashur Ibrahim förlorade i en bra match mot Brasilien.

Tadva och Sophie vann 2-0 mot Österrike. En mycket bra genomförd match där de två längre österrikiskorna ledde i första set med 16-12 innan tjejerna vände och vann med 22-20.

I andra set följdes lagen åt till 11-10 i den tekniska timeouten. Efter det tog Tadva och Sophie över händelserna och de vann med övertgyande 21-13.

- Mycket få misstag samt riktigt bra servande gjorde att tjejerna vann, säger en mycket glad Förbundskapten Ulric Svensson.En glad Förbundskapten Ulric, mellan vinstlagen med Tadva till vänster och Sophie till höger Foto: Peter Bjellerup

I andra matchen, den avgörande om att gå in i huvudturneringen började tjejerna igen väldigt bra. Lagen följdes åt hela vägen mend svenskorna var starkast och vann med 22-20. Efter det var allt det roliga slut. Tyskorna fick ordentlig fart i sitt spel och vann med stora siffror. Andra set slutade hela 21-7! Sen fick Tadva och Sophie 7 poäng även i det avgörande setet.
Färdigspelat för tjejerna, men ordentligt nära att ta sig in i huvudturneringen.

- Tjejerna hade ett riktigt tight spel, mycket upphämtningar som gjorde att tyskorna blev frustrerade i början, berättar Ulric från Blackpool.
- I andra set ändrade tyskorna taktik likväl som att Tadva och Sophie blev lite nervösa samt att de inte orkade hålla ut hela vägen. Men ändå riktigt kul att de var så nära.

Killarna mötte på Brasilien i sin första match i kvalet. En bra genomförd match med förlust blev det med 2-0. 21-16, 21-18 till Brasilien och i andra setet hade Johan och Ashur 15-15 när Brasilien kunde få greppet om även andra set och vann matchen.

- Killarna var besvikna efter matchen, berättar Ulric. Det är bra att de är besvikna för de kände att de var med i hela matchen, och med några färre misstag och se till att spela på absolut högsta nivå så hade de absolut kunna vinna matchen.

- En riktigt kul match att se på, de ska vara stolta, avslutar Ulric Svensson.

Resultaten finns här - Damer Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.  Herrar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2009-09-16

Senast uppdaterad: 2009-10-27

Visa fler nyheter

Sponsorer