Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

SM i beachvolley till Malmö 2010 - 2011

Malmö stad och Svenska Volleyevent AB har tecknat ett Letter of Intent som innebär att de Svenska mästerskapen i beachvolley avgörs i Malmö under 2010 och 2011. Evenemanget beräknas locka mer än 30 000 besök.

SM i beachvolley har de senaste nio åren avgjorts på Skrea strand i Falkenberg. Något tionde år blir det dock inte då SM nu flyttas till Malmö. Centercourten planeras ligga i Daniaparken nere vid havet i Västra hamnen med Turning Torso och Nora och Rivia tog SM-guld 2009. Bilden ovan är Kjell och Lawrence, vinnare 2009 även de Öresundsbron i bakgrunden. Dessutom placeras sidobanor både i Västra hamnen och på Ribersborg. Totalt kommer SM att avgöras på ett 15-tal banor.

- Att flytta SM från Skrea strand var inget lätt beslut men de planer och idéer som Malmö stad presenterat är väldigt intressanta och jag tror att vi nu kommer att lyfta SM till en ny nivå säger Mattias Walfridsson, vd för Svenska Volleyevent AB.

SM i beachvolley avgörs under sex dagar sista veckan i juli och innehåller förutom dam- och herrsenior även tävlingsklasser i U13, U15, U17, U19, U21, mixed och veteran. Ungefär 500 utövare förväntas göra upp om de "Succén" med USM, veteran-SM och mixed-SM på samma ställe fortsätter 2010-11 ädla medaljerna. Att samla alla tävlingsklasser till en SM-vecka gjordes för första gången i somras och utfallet blev en unik mötesplats för sporten. Dam- och herrklasserna är dessutom en del av den svenska elittouren i beachvolley, Swedish Beach Tour, och från dessa planeras tv-sändning.

- Beachvolley är precis som Malmö under starkt tillväxt. Sporten präglas av en modern, jämställd och tilltalande livsstil och vi tror att det här kommer att passa mycket bra in i Västra hamnen säger Christian Dahl, chef för arrangemangsenheten Malmö stad.

Malmö stad och Svenska Volleyevent AB kommer nu att intensifiera det gemensamma planeringsarbetet och inom kort teckna ett tvåårsavtal. Det är första gången som det tecknas ett flerårsavtal gällande SM i beachvolley.

Mer information Christian Dahl, 070 - 934 13 46. Mattias Walfridsson, 070 - 319 24 77.

Om Swedish Beach Tour - http://www.swedishbeachtour.se/news.php?id=394 Fotnot Svenska Volleyevent AB är ett event- och marknadsbolag som till 100% ägs av Svenska Volleybollförbundet.

Fler nyheter

Publicerad: 2009-10-01

Senast uppdaterad: 2009-10-27

Visa fler nyheter

Sponsorer