Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Petter och Björn - nytt landslag i beachvolley

Petter Jonsson och Björn Huitfeldt – så heter Sveriges nya utvecklingslandslag i beachvolley. De har blivit uttagna till Beach Team – Svenska Volleybollförbundets landslagsverksamhet.

- Det ska bli spännande att arbeta med de här hårdsatsande herrarna. Petter är ju bekant sedan många år, medan Björn är ett stjärnskott som blommat upp de senaste åren, säger förbundskapten Ulric Svensson.

Petter Jonsson

, 25, från Jämjö utanför Karlskrona har redan ett SM-guld från 2008 jämte en gedigen juniorkarriär inom beachvolleyn.


- Mycket spännande. Det här är etapp 1 på vår väg till toppen, säger Petter.

Björn Huitfeldt

, 23, från Umeå har gjort succé på Swedish Beach Tour de senaste två åren och har nu etablerat sig i den svenska eliten.


- Att vara med i Beach Team är en förmånlig möjlighet att utvecklas till en professionell atlet, både på och utanför planen. Likt Berg & Dahls era hoppas jag kunna bidra till att göra Sverige lika konkurrenskraftig i stora internationella mästerskap, säger Björn.


Petter och Björn har slagit sina påsar samman och gör en internationell beachvolleysatsning ihop och ska genom Beach Team samarbeta med bland annat Sveriges a-landslag Hannes Brinkborg/Stefan Gunnarsson.


- Det här betyder inte automatiskt att man blir framgångsrik. Det viktigaste jobbet måste man lägga ner själv, säger Petter.


Beach Team är samlingsnamnet för svensk landslagsverksamhet och består av en ledarstab för bland annat organisation, träning, coachning, fysträning och sjuk- och friskvård. För närvarande ingår tre lag i Beach Team av tre lag: Hannes Brinkborg/Stefan Gunnarsson (a-landslag herrar), Tora Hansson/Camilla Nilsson (utvecklingslandslag damer) och Petter Jonsson/Björn Huitfeldt (utvecklingslandslag herrar).


Bifogad bild är fri för publicering mot credit: Foto: Tage Olsin.

På bilden: Björn Huitfeldt (t v) och Petter Jonsson på väg mot toppen i beachvolleyn.

 

För mer information:

Torbjörn Johansson, sportchef 0706-27 05 85

Ulric Svensson, förbundskapten 0705-11 44 11

Petter Jonsson 0734-02 13 20

Björn Huitfeldt 0730-57 31 31

 

Hemsidor:  beachteam.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., volleyboll.se Öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2010-01-21

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer