Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

World Tour startar

Idag måndag startar världstouren "Swatch FIVB World Tour 2010" i Brasila, Brasilien. I damturneringen finns det två svenska lag medan inget svenska herrlag ställer upp.

Idag måndag är det nationskval och imorgon tisdag börjar damkvalet. 04.00 svenska tid spelas första match och först om ett par timmar är det klart vilka nationer och spelare som de svenska tjejerna möter.

 

De två svenska lagen är:
Camilla Nilsson/Tora Hansson, som förra året var på plats i Brasilia och förlorade i sista matchen inför huvudturneringen. I övrigt gick de in i 2 av de 4 turneringarna som de spelade på World tour ifjol.

 

Nora Tawhid Söderholm/Rivia Oliveira, Tourvinnaren och Svenska mästarinnor från 2009 spelade en World Tour ifjol nämligen Kristiansand. De vann första matchen och åkte ut i kvalet mot ett Australiensiskt par som till slut kom 2:a i hela turneringen.

 

Huvudfavoriter i kvalet är Maria Clara/Carol från Brasilien som har 20 stycken topp-10 placeringar på World Tour de senaste 2 åren. I kvalet hittar vi även Finska systrarna Nyström.

 

Här kan du se hela World Tour programmet med länkar för 2010. Länk till annan webbplats.

 

Här kommer damkvalet att redovisas med resultat. Länk till annan webbplats.

 

En del av matcherna kommer att gå live. Vilka är ännu inte klart, men liverapporteringen hittar ni genom att klicka här Länk till annan webbplats..

Fler nyheter

Publicerad: 2010-04-19

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer