Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Världsettorna till Paf open

World Tour-tävlingen Paf Open har idag fått klart med de bästa tänkbara namnen inför årets upplaga som avgörs 18-22 augusti i Mariehamn, Åland.

Inga mindre än herrarnas världsettor i beachvolley Julius Brink/Jonas Reckermann, Tyskland, och damernas världsettor Larissa/Juliana, Brasilien, har tackat ja till spel i Paf Open 2010.

- Att få klart med just dem, och så här tidigt dessutom, bevisar att Paf Open är en attraktiv tävling inte bara för publiken utan i allra högsta grad även för världens bästa spelare. Ett bättre betyg kan vi inte få, säger Simon Dahl som är Tournament Director för Paf Open.

 

Brink/Reckermann är både regerande världsmästare och nuvarande världsettor. När de avslutade årsrankingen 2009 i topp var det första laget någonsin som världsettorna inte kom från Brasilien eller USA.

Det svenska a-landslaget Hannes Brinkborg/Stefan Gunnarsson har under våren haft två träningsläger ihop med tyskarna – dels på Teneriffa, dels i Köln.

- De tycker verkligen om Paf Open och vi har lobbat hårt för att de ska komma. De tycker nog att de har ett ännu outrättat uppdrag i Paf Open efter finalförlusten förra året, säger Hannes.

 

Larissa/Juliana vann så sent som i söndags World Tour-tävlingen i Seoul, Korea. De har nu stått längst upp på prispallen inte mindre än 31 gånger på World Tour och är obestridliga världsettor.

- Grattis publiken! Statusen på Paf Open som ett av Nordens bästa evenemang i sin genre under 2010 är säkrad, säger förbundskapten Ulric Svensson.

Fler nyheter

Publicerad: 2010-06-01

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer