Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Svenskarna övar portugisiska i Ryssland

Ja, all kunskap i portugisiska kan komma till användning för Hannes och Steve som i kvalet till World Tour Grand Slam i Moskva måste slå både Portugal och Brasilien för att ta sig till main draw.

I första kvalmatchen under onsdagen väntar Maia/Rosas, Portugal. Vid seger där står med all sannolikhet inga mindre än Marcio Araujo/Ricardo, Brasilien, på andra sidan nät.

 

Ricardo tillhör sannolikt den lilla skara som omnämns när man pratar om världens genom tiderna bästa beachvolleyspelare. Och Marcio är heller inte långt borta i de diskussionerna.

 

- Vi ställs inför portugals Maia/Rosas som vi mött en gång förut och då slagit i en tuff tresettare. Maia hör till legenderna på världstouren eftersom han varit med sen urminnes tider och vunnit två world tour tävlingar och deltagit i tre OS. De har inte spelat någon turnering tidigare i år eftersom tidigare nämnda Maia vunnit det Portugisiska inomhusligan ännu en gång och därefter har de nu varit en månad i Rio och tränat och kommer nu nästan direkt hit, berättar Hannes.

 

- Tyvärr är det så att vi är rankade 16 respektive 17 vilket gör att vi går mot de 1a rankade laget. Just denna gång är det så där eftersom Ricardo/Marcio slog Thiago/pedro Cunha i dagens Country Quota. Det är dock så att först måste man vinna första matchen och sen kan man fundera över nästa.

Vi har bestämt oss för att vi skall köra för allt vad tyglarna håller och låta det bära eller brista för att se om det kan få igång det något haltande spelet, avslutar Hannes från Moskva.

Kvalet följer du här Länk till annan webbplats..

 

Läs mer om Hannes/Steve på www.beachteam.se Länk till annan webbplats..

Fler nyheter

Publicerad: 2010-06-09

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer