Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Solsken över SBT Göteborg

Dagens första spel i Göteborg bjöd på strålande sol, enbart 2-setare och samtliga wild card vann sina matcher. Nina Grawender (bilden) och Frida Stahre vann på hemmaplan mot Tadva Yoken och Sofia Ögren i en jämn tillställning.

Efter första dagens spel är det åtta lag som gått vidare till vinnarsidan. Karin Lundqvist och hennes partner från Brasilien Naiana Rodrigues de Araujo är bara sjätteseedade i deltävlingen, men får nog ändå ses som favoriter. De infriade också förväntningarna och vann klart i deras första match.

Karin Lundqvist som alla känner igen sedan förut, som landslagsspelare, senast tillsammans med Angelica Ljungquist. Till denna säsong har de gått skilda vägar och Karin har hittat en ny partner i brasilianskan Naiana Rodrigues de Araujo. De har dock inte fått spela tillsammans i Sverige än, men nu till deltävlingen i Göteborg blev de tilldelade ett wild card.

De är sjätterankade i tävlingen och i den första matchen fick de möta hemmahoppen Mia Hallberg och Anna Åsberg. Det blev ingen spännande match utan Karin och Naiana tog hem en säker seger med 21-10 och 21-8. Imorgon på vinnarsidan får de möta utvecklingslandslaget Tora Hansson och Camilla Nilsson, som ännu inte fått till det riktigt i de första två deltävlingarna. En femteplats har de som bäst och nu i veckan har de laddat upp i Stavanger, Norge och kanske är det en bra uppladdning för tjejerna. I deras match vann de mot Åsa Lundqvist och Maria Larsson från Bromma relativt enkelt.


Övriga wild card vann också deras matcher. Nina Grawender/Frida Stahre vann sin match med 2-0 och australiensarna Sam Boehm/Isaac Kapa gjorde desamma.


Ingen av dagens matcher blev som sagt en tresetare, även om vissa set var riktigt tajta. Petter Jonsson/Björn Huitfeldt och Henrik Löfgren/Daniel Andersson spelade den jämnaste matchen, till siffror sett, och vann med 22-20 och 23-21. Förra veckans vinnare Lawrence Montas/Kjell Jonsson tävlandes för Beachmagasinet BC vann också de men lite säkrare och motståndarna kom upp 18 respektive 13 i de set som spelades.


Imorgon startar utmanarsidan med sina matcher kl. 8.00 och där får hemmalaget Stina Malm/Elin Lindberg möta Tadva Yoken/Sofie Ågren från Beachhallen BC.


För resultat idag och startlista imorgon klicka här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

 


 

 

Fler nyheter

Publicerad: 2010-07-02

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer