Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Mixed SM med starkt startfält igång

Beachvolley-SM i Mixed spelas under hela onsdagen på Ribban i Malmö. Många lag finns med bland de allra bästa, bl.a. förra årets silvermedaljörer Magnus Nordlander och Lena Andersson.

Ute i Öresund passerar två fartyg samtidigt som några segelbåtar glider fram över vattnet. Vattenskidåkarna och kanotisterna är också ute redan på morgonen, samtidigt som det råder febril aktivitet på Ribersborgsstranden, där SM i beachvolley för mixade lag har inletts.

 

- Det är en fantastisk plats att få vara på. Vi är ett trettiotal från Svedala volley som är här som funktionärer under SM-veckan, säger Lennie Sverin som för dagen är områdesansvarig för de sju planerna på Ribban.

 

Många deltagande lag

 

På en av planerna spelar Sveriges landslagsstjärna i volleyboll Marcus Nilsson tillsammans med Elin Warner. Det är första gången de spelar beachvolley tillsammans och har gjort ett enda träningspass ihop så här långt.

 

- För oss är det bra med många matcher, det blir samtidigt träning för att få samspelet att bli bättre, säger Elin som gjort inte mindre än 16 säsonger i Elitserien i volleyboll inomhus.

 

- Vi är här för att det är kul och vi vill gå vidare. Mixed SM har fått ett rejält uppsving i år med många deltagande lag. Det är ett sjukt bra startfält, säger Marcus.

 

Den första matchen vann de med 2-0 i set. Mycket kommunikation, bra blockeringar och flera klockrena smashar säkrade vinsten.

 

- Det kändes rostigt, men roligt. Nu ser vi fram emot fler matcher här i Malmö, säger Marcus.

 

För dagens resultat i Mixed-SM, se här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2010-07-28

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer