Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Vädret ger oväntade resultat

Första dagens senior-SM i beachvolley har präglats av hård vind och regn, vilket bidragit till några oväntade resultat.

- Det är tufft att serva i vindbyarna och det gäller att spela lågt och hålla ner både mottagningar och passningar. Det gäller att våga gå mot vinden, och jag ser det som en utmaning, säger Alexander Båth som tillsammans med Adam Nilsson spelar på Ribersborgsstranden i Malmö. 

Revansch för systrarna ThurinSara Hellgren och Mathilda Skagerberg har mött systrarna Kristina och Susanna Thurin i finalerna i både U21 och U19 tidigare under SM-veckan. Båda de finalerna har Sara och Mathilda vunnit och tagit guld. Men, nu var det dags för dem att mötas igen på senior-SM. Och, då blev det vinst i två raka set för systrarna Thurin som fick revansch.

Fjolårets SM-mästare, andrarankade Kjell Jonsson och Lawrence Montas, förlorade sin gruppspelsmatch mot 15:e rankade Roland Bergdahl och Ragnar Pähn.

- Det är första gången vi vinner mot Lawrence och Kjell, men vi är här för att vinna SM, så jag är inte förvånad, säger Roland Bergdahl.

Oväntade vinster

I herrarnas grupp två avgjordes tre av dagens fyra matcher först i tredje set medan grupp åttas första matcher slutade med att förluster för både första och andra seedade i gruppen mot trean och fyran. De 18:e rankade Johan Arvidson och Johan Book vann över de betydligt högre rankade Henrik Andersson och Stefan Lunderbye i två raka set. Samtidigt i samma grupp förlorade tolfterankade Stefan Karlsson och Martin Jonsson mot Daniel Ragnarsson och Fredrik Andersson som är rankade 25:a.

För dagens resultat i senior-SM, se här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2010-07-30

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer