Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Dramatisk SM-final

Det blev en dramatisk och oerhört tight final i SM i beachvolley mellan Hannes Brinkborg/Stefan Gunnarsson och Björn Berg/Simon Dahl, där vinnarna och SM-guldmedaljörerna till slut blev vårt landslag Hannes och Stefan. På damsidan blev det favorittippade Karin Lundqvist och Naiana Rodrigues de Araujo som knep SM-guldet.

I herrfinalens första set vid ställningen 19 lika föll Hannes Brinkborg olyckligt och trampade snett framme vid nät, en förmodad stukning. Till publikens stora förtjusning kom Hannes efter en lång stund upp på benen försedd med en strandstrumpa. Han var spelklar igen och nästkommande bollarna blev jämna, men till slut blev det 23-21 till Hannes och Stefan.  

Andra set var lika jämnt, där det var ovisst in i det sista hur matchen skulle sluta. Efter en timme och fem minuter blockerade Stefan en smash och matchen var därmed avgjord. Andra set slutade 21-19. 

Det var trångt på läktarna under dagens finaler, publiken strömmade till under semifinalerna och uppvisningen av Kidsvolley som föregick finalerna. Lagom till finalerna var det fullsatt. 

Favoriterna höll i damfinalen

Damfinalen stod mellan storfavoriterna Karin Lundqvist/ Naiana Rodrigues de Araujo och utmanarna Frida Stahre/Nina Grewander. Utmanarna Frida och Nina räckte inte till, men matchen bjöd ändå på många fina dueller. Vid ställningen 5-2 i första set kom den längsta duellen som fick publiken att jubla. Matchen slutade 21-14, 21-14.

- Det är underbart att vinna SM-guld. Det är mitt femte guld, men det är lika roligt varje gång. SM är speciellt att spela. Extra roligt var att spela här i Malmö. Jag gillar verkligen arenan och det är bra tryck i publiken. Många uppskattar bra beachvolley och jag är glad att vi visat vad vi går för, säger nyblivna guldmedaljören Karin Lundqvist.


Gemytlig stämning under veckan

SM-veckan i Malmö har bjudit på mestadels vackert väder, entusiastisk publik, hejarop, några tårar och en skön stämning. I ungdomsklasserna var 113 lag med och spelade många härliga beachvolleymatcher. På sidobanorna Ribersborg och Scaniaparken har många föräldrar och förbiflanerande stått och hejat, oavsett väder.

- Det är så härlig stämning att komma och titta både på när min dotter och när andra spelar. Man lär känna andra spelare och föräldrar, det blir en livsstil helt enkelt. Vi har åkt runt i fem år och sett många beachvolleyplaner, det är riktigt roligt, säger Lennart Nilsson.

100 volontärer

SM har kunnat arrangeras tack vare många inblandade, Malmö stad, sponsorer, och inte minst alla volontärer.

- Jag gillar verkligen beachvolley, och anmälde mig direkt som volontär när jag fick reda på att SM skulle spelas här. Vi sätter upp nät, några är bollrullare, andra håller ordning på protokollen, säger Jessica Tham som är en av alla volontärer som jobbat med SM.

- Det känns väldigt roligt att vi har kunnat genomföra SM här i Malmö. Det allra mesta har fungerat riktigt bra. Och så slapp vi ju en hel vecka med dåligt väder. Det blev bara en dag, säger en nöjd projektledare Mats Andersson.

För resultat i senior SM, se här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.För bilder från SM-veckan, se här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2010-08-01

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer