Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Härlig inledning i Umeå

Det var bra drag och stämning på Rådhustorget i Umeå under den inledande dagen på Swedish Beach Tour. När det vid lunchtid var dags för de första tre av totalt sex hemmahopp från IKSU strömmade publiken till. Dagens jämnaste och mest överraskande match var den allra sista.

Det blev bitvis rikligt med spänning i dagens sista match, andrarankade Kjell Jonsson och Lawrence Montas mötte Roland Bergdahl och Ragnar Pähn. Sist de möttes var på SM i Malmö då de 7:e rankade Ragnar och Roland vann mot Kjell och Lawrence. Första set följdes lagen åt poäng för poäng, setet vann till slut Kjell och Lawrence med minsta möjliga marginal, 21-19. Andra set kom Roland och Ragnar igen och vann med 14-21. Men, till sist blev det ändå Kjell och Lawrence som tog hem sista och avgörande set med siffrorna 15-13.

Flera internationella spelare

Säsongens näst sista torutävling i Umeå bjöd på internationella inslag från Brasilien, Danmark, Estland och Lettland. Däremot var det kanadensiska paret Richard van Huizen och Christian Redmann tvungna att lämna återbud på grund av ryggskada på Richard. De ersattes till hemmapublikens förtjusning av IKSU-spelarna Marcus Bohlin och Roger Westermark. De förlorade dock sin första match, men kommer som alla andra av dagens förlorare att få en chans till att avancera under morgondagen.

IKSU-spelarna Andreas Rågfeldt och Simon Ekbäck Nordström mötte utvecklingslaget Björn Huitfeldt, också han från IKSU, och Petter Jonsson. Där räckte inte riktigt Umeåkillarna till, de förlorade i två raka set, men bjöd på mycket fint motstånd och bra bollar, framförallt under andra set.

- Jag trodde att det skulle vara jämnare. Men, det är ändå kul att vara här och heja, det är så skön stämning, säger Annelie Strömqvist som sitter på läktaren.

 

Starkt stöd för hemmalagen

Damsidans hemmafavoriter Nora Tawhid Söderholm och Rivia Oliviera från IKSU vann enkelt sin första match där Frida Haugaard och Åsa Eriksson stod för motståndet.

- Det är så härligt för oss att få spela inför hemma publiken här i Umeå. Det betyder oerhört mycket, vi vinner en och annan boll tack vare fint stöd. Det är så kul när man spelar och hör att det är tryck på läktarna. Och det kommer bli mer ju längre helgen går, säger Nora.

 

För dagens resultat, se här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2010-08-05

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer