Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Facebook-grupp för att få fler beachvolleyplaner

I Karlskoga finns en grupp beachvolleyspelare som trycker på kommunen för att anlägga nya beachvolleyplaner eller renovera de planer som finns. Initiativet kommer från en student som vill kunna spela beachvolley.

- Beachvolley är en naturlig del av livet. Jag vill gärna kunna spela även här i Karlskoga, säger Slava Gusev som sedan ett par år bor i Karlskoga. 

Han kommer från Sankt Petersburg där många spelar beachvolley på stränderna ut mot Finska viken.Men, i Karlskoga är det svårare att spela.

Namnunderskrifter insamlade

- Det finns stolpar uppsatta till fyra banor på stranden, men man måste ta med sig eget nät. Och närliggande toaletter och andra små byggnader är i dåligt skick. Därför önskar både jag och andra att kommunen renoverar det som finns, eller anlägger nya planer på en annan plats, säger Slava.

Under sommaren har han samlat in underskrifter från ett 15-tal företagare och 200 privatpersoner i kommunen. Dessutom har han startat en grupp på Facebook som fått 75 medlemmar. Tanken är att han ska uppvakta kommunen i början av september.

- Jag satsar allt på det här och vill ge många, framförallt unga, här i Karlskoga en möjlighet att spela beachvolley på fritiden, avslutar Slava.

Fler nyheter

Publicerad: 2010-08-11

Senast uppdaterad: 2010-08-11

Visa fler nyheter

Sponsorer