Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Beachvolleyn får en egen Finnkamp

I dag blev uttagningarna klara till den allra första Finnkampen i beachvolley, som hålls i samband med World Tour-tävlingen Paf Open på Åland. Nyblivna guldmedaljörerna i SM, Stefan Gunnarsson och Hannes Brinkborg, samt damlaget Nora Tawhid Söderholm och Rivia Oliveira kommer att spela för Sverige.

- Vi har målsättningen att ta hem den första finnkampen på både dam- och herrsidan. Hannes och Stefan var ett självklart val, och Nora och Rivia har hållit en mycket hög nivå hela sommaren på Swedish Beach Tour. På World Tour i förra veckan i Kristiansand i Norge blev de det första svenska damlaget på ett år att kvala i till huvudtävlingen på World Tour, vilket är mycket meriterande och lovande, säger den svenska förbundskapten Ulric Svensson. 

Hannes och Stefan  vann så sent som för tre veckor sedan SM i beachvolley i Malmö och gjorde i förra veckan det bästa svenska World Tour-resultatet på ett år då de i Norge lyckades vinna över såväl Bulgarien som Kanada och därmed ta en 13:e plats. I Finnkampen får de möta en av Finlands stjärnspelare i volleyboll, Mikko Esko, som sadlat om till beachvolley och spelar tillsammans med Toni Tuominen.

Matcherna direktsänds i TV4 Sport med start kl 12 på söndag 22 augusti.

Dessutom direktsänds både semifinaler och finaler på lördag och söndag i TV4 Sport med svenska kommentatorer.

Fler nyheter

Publicerad: 2010-08-17

Senast uppdaterad: 2010-08-17

Visa fler nyheter

Sponsorer