Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Det svenska utvecklingslaget vidare

Petter Jonsson/Björn Huitfeldt är vidare efter dagens första kvalomgång i World Tour-tävlingen Paf Open på Åland. Däremot är de andra tre svenska lagen ute ur kvalet efter förmiddagens spel.

Petter och Björn gjorde en mycket fin insats mot det finska laget Keskitalo/Schmidt, som såg ut att vara det bättre laget i andra set. Första set vann Sverige, men i andra set tappade Björn och Petter sitt spel samtidigt som finnarna gjorde färre misstag.  

- Det är jättekul att vi vann mot Finland, vi var helt enkelt det bättre laget. I tredje set var Petter riktigt bra i försvaret, samtidigt som vi peppade varandra och kände att vi har hemmaplan här, säger Björn Huitfeldt.  

Men, för de andra svenska herrlagen har det gått sämre under förmiddagen. Björn Berg och Daniel Andersson mötte det ryska laget Likholetov/Romashkin och spelade jämnt i första set. Det vann Björn och Daniel med 29-27, men förlorade andra och tredje set.  

- Det var ett typiskt regnspel idag med många baggerpass och en tung boll. Vi har i vanliga fall bättre bollkontroll än vad de har, men idag lyckades vi inte få till spelet, säger Björn Berg efter matchen.  

Även Andreas Rågfeldt och Simon Ekbäck Nordström förlorade sin första och därmed enda kvalmatch mot det indonesiska laget Koko/Andy med 21-17, 21-16.

Juniorerna Hampus Randen och Jacob Wijk Tengroth gick samma öde mot Norge, då de mötte Ronny Berntsen och Geir Eithun på centercourt. Den matchen slutade 2-0 (21-14, 22-20).

Läs mer om Paf Open här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. 

Fler nyheter

Publicerad: 2010-08-18

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer