Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Beachvolleyn har tagit över Åland

Skinande sol, mycket besökare runt planerna och världsstjärnor på centercourten – i Mariehamn är det just nu härlig stämning med beachvolleyn i fokus på World Tour-tävlingen Paf Open.

Tillsammans med Finland arrangerar Sverige för första gången Paf Open på Åland.

- Det är riktigt kul att vara här och få uppleva beachvolley i världsklass, säger turisterna Margit och Staerker Eberhard från Tyskland.

De är på cykelsemester på Åland och har lagt upp sin rutt för att kunna passera Mariehamn under turneringen och titta på matcher. Totalt är 20 000 besök förväntade under turneringen. 16 000 biljetter har redan sålts, vilket är fler än i fjol.

- Jag har spelat volleyboll i många år och tycker att här är fantastisk, ett riktigt fint  arrangemang, säger Margit.

Känslor, bollar och volontärer

På sidobana två pågår en herrmatch mellan Brasilien och USA. Känslorna flödar på plan, men till slut får de hetlevrade amerikanarna ge sig och Brasilien vinner efter en timme och elva minuter. Vid banan intill står några av de 400 volontärerna som är på plats. De har likadana orangea tröjor och svarta byxor.

 - Nu när jag är här och jobbar får jag möjlighet att se såna här matcher i världsklass. Det är jättekul, säger 18-åriga Samantha Bergman som är volontär. Hon har under turneringen varit bollrullare och visat resultatet vid siffertavlorna.

- Det här är grejen på Åland. Det är ett sådant stort evenemang, det är det här som är den stora snackisen på ön bland många av mina vänner, säger Samantha.

För mer information, läs om Paf Open här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2010-08-20

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer