Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Svenska segrar i Finnkampen

Både de svenska damerna och herrarna vann den första Finnkampen på Paf Open. Nora Tawhid Söderholm/Rivia Oliveira och Björn Berg/Hannes Brinkborg såg till att de blågula färgerna dominerade på centercourt.

- Det är jätteroligt att det blev Finnkamp, och vi är glada över att vi fick representera Sverige, sa Nora efter matchen.

Det var en högljudd publik, som gjorde allt för att heja fram sina lag på centercourt i Mariehamn. Nora och Rivia mötte de finska damerna Saana Koljonen och Outi Polso. Efter ett jämnt spel i första set tog svenskorna sex raka poäng på finskorna, genom ett par blockeringar av Nora och serve-ess av Rivia.

I andra set hade finskorna svårt att få serven att stämma och båda lagen var ofokuserade. Finskorna tog det setet, men till tredje set tände matchen till med flera riktigt långa bollar till publikens förtjusning.

- Finskorna slet verkligen, de gav aldrig upp. Jag är inte nöjd med mitt eget spel, men det var ändå roligt och publiken verkade uppskatta Finnkampen. Hoppas verkligen att det blir en tradition här på Paf Open att ha Finnkampen, sa Nora efter matchen som slutade 21-15, 21-23, 15-10.

Bjöd publiken på upplevelse

På herrsidan stod mötet mellan Björn Berg/Hannes Brinkborg och Mikko Esko/Toni Tuominen.

- Det var väldigt kul att spela med Björn, det var ju ett tag sedan sist, sa Hannes Brinkborg efteråt.

Herrmatchen var trevande i spelet, men spelarna bjöd på sig själva för publiken och stämningen. Mycket applåder och en högröstad publik gjorde sitt till också.  

- Det är viktigt att publiken får en bra upplevelse. Att genomföra en Finnkamp är ett lyckat initiativ för alla, och dessutom är det ju roligt att vi vann matchen, sa Hannes.

Det blev seger i två raka set för Sverige, 21-17, 21-17. 

Fler nyheter

Publicerad: 2010-08-22

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer