Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Goda svenska insatser i Haag

I World-tourtävlingen i Haag bjöd idag utvecklingslaget Jonsson/Huitfeldt på bra motstånd mot rutinerade och framgångsrika spelare. Även Tawhid Söderholm/Riveira på damsidan vann en match, men är också ute ur kvalet efter en förlust.

Dagen började bra på damsidan med att Nora Tawhid Söderholm och Rivia Oliveira vann sin första match mot norskorna Hansen/Berget med 2-1 i set (21-23, 21-15, 15-11). I nästa match stod förstaseedade damerna Huang/Yue från Kina för motståndet. Även  den gick till tre set där Nora och Rivia förlorade med 15-10 i sista och avgörande set.  

Även Petter Jonsson och Björn Huitfeldt vann sin inledande match mot det tjeckiska paret Provaznik/Hanak i en tresetare, (21-19, 19-21, 6-15).

Tre svenska matchbollar i lång match

Efter bara ett par timmars vila var det dags att möta femteseedade portugiserna Maia och Rosas, som har OS-erfarenhet i bagaget.

- Maia är en av världens mest rutinerade spelare med två semifinaler i OS. Kul att Petter och Björn spelar så bra mot ett så pass rutinerat lag, säger förbundskapten Ulric Svensson.

I tredje set hade portugiserna först fyra matchbollar vid ställningen 14-10, men efter en fenomenal upphämtning av svenskarna fick de ändå inte till det, utan matchen slutade 22-20. Då hade även Petter och Björn haft tre matchbollar som de inte lyckades förvalta. Efter en timme och 13 minuter var matchen färdigspelad.

Fler nyheter

Publicerad: 2010-08-25

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer