Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Gunnarsson hemma efter 12 långa dagar

Beachvolleyproffset Stefan Gunnarssons punkterade lunga är äntligen hel igen. Under tisdagen kom han hem från Thorax-kliniken på Karolinska efter sammanlagt 12 strapatsrika dagar på sjukhus.

- Det är riktigt skönt att vara hemma. Vissa dagar har varit väldigt jobbiga och jag känner mig fortfarande inte helt stark, men jag mår bra och är glad, säger Gunnarsson.

Vid två tillfällen har han varit på väg hem när komplikationer gjort att han fått stanna kvar på sjukhuset. Efter fem dagar spräckte han lungan igen, och under gårdagen stod taxichauffören i korridoren för att hämta honom när plötsligt hög feber gjorde att han fick stanna kvar på sjukhuset ytterligare ett dygn.

Skadades på Paf Open

Det var under Paf Open, World Tour-tävlingen på Åland, som ”Steve” under öppningsmatchen, i ledning mot Casey Jennings/Kevin Wong, USA, spräckte lungan.

Samma amerikaner kom 9:a på Åland och så sent som i förrgår vann de säsongens avslutande World Tour-tävling i Haag, Holland.

- Det var tråkigt att säsongen tog slut när vi hade börjat spela så bra. Speciellt när man ser hur det gick för amerikanerna som vi var på väg att slå, säger Steve.

Samtidigt är han ödmjuk inför skadan. Nu har han bland annat flygförbud i en månad.

- Det var tur att det hände på Åland och inte i till exempel Kina. Att bli kvar där utan att kunna kommunicera hade inte varit roligt, säger han.

Det är ännu oklart om Stefan kan delta i OS-kvalet senare i oktober.

- Vi får vänta några veckor och se. En Stefan Gunnarsson i form betyder mycket för oss, men det viktigaste nu är att rehabiliteringen går bra, säger förbundskapten Ulric Svensson.

Fler nyheter

Publicerad: 2010-08-31

Senast uppdaterad: 2010-08-31

Visa fler nyheter

Sponsorer