Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Inför OS-kvalet på Kanarieöarna

På lördag 16:e oktober är det dags för OS-kval i beachvolley för damer och herrar. Lagen har varit på plats sedan i lördags och imorgon fredag är det tekniskt möte svensk tid 21.00 då alla matchtider fastställs.

På bilden längst upp från vänster: Angelica Ljungquist, Björn Huitfeldt, Fredrik Stahre (coach damerna), Simon Dahl, Hannes Brinkborg, Nina Grawender.
Främsta redan från vänster: Camilla Nilsson, Anna Åsberg, Frida Stahre, Linda Lundquist (Fysio), Petter Jonsson och Rasmus Jonsson (coach herrarna).

Foto: Torbjörn Johansson, Head of delegation

Dagarna på playa del inglés har bjudit på mycket träning och först idag torsdag var arenan på plats där matcherna kommer att spelas. 2 planer samt en träningsbana kommer nyttjas och läktarna tar ca 500 personer.

Damlagen har haft en del magproblem i veckan. Angelica Ljungquist var först ut med magproblem, tätt följd av Anna Åsberg. Angelica är helt återställd och i praktslag medan Anna kämpar för att kunna genomföra en bra träning under fredagen innan spelet på lördag.

På plats finns även reserv Camilla Nilsson som säkerligen står beredd om någonting inte känns rätt på lördag morgon. Frida Stahre och Nina Grawender har lyckats stå pall för maten och det ser mycket positivt ut inför helgens spel.

"Lyckas vi komma åt Spaniens andralag direkt kan vi absolut få hemmalagets förstalag i gungning. De har pressen på sig och vi kan slå ur underläge, säger coach Fredrik Stahre"

På herrsidan har vi inga skavanker annat än att Simon Dahl lyckades bli lite dålig i samband med ankomsten, men han var snabbt på benen och har ett härligt flyt på träningen just nu. Petter Jonsson och Björn Huitfdeldt utmanar och har i sina bästa stunder ett riktigt bra internationellt spel, för dem handlar det mycket om att inte tappa nivån. Hannes Brinkborg är stabil och ser fram emot att få spela med veteranen Simon. Reserv på hemmaplan är Daniel Andersson.

"En riktigt bra vecka av förberedelser, säger Björn Huitfeldt. Känns inte som om vi hade kunnat gjort på ett bättre sätt än så här."

Rasmus Jonsson, coach, hoppas på Sverige i gruppfinal mot Spanien.

"Vi har absolut chansen att rubba Italien. Vi måste få alla bitar på plats, och de är favoriter - men viljan och styrkan hos våra spelare kan absolut övervinna tunga Italienska anfallsvapen" 

Ny information kommer på hemsidan imorgon kväll då tekniska mötet genomförts.

 

Fler nyheter

Publicerad: 2010-10-14

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer