Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Steve Gunnarsson tillbaka efter komplikationer

Beachvolleylandslagets Stefan ”Steve” Gunnarsson, 28, punkterade högra lungan i den svenska World Tour-tävlingen Paf Open på Åland i augusti. Två lungkollapser, två operationer, otaliga komplikationer och nästan tre månader senare är han tillbaka i sanden för en fortsatt OS-satsning.

- Efter alla turer med lungan känns det fantastiskt att äntligen vara tillbaka, säger en glad Steve.

Steve i par med Hannes Brinkborg var på väg att besegra det amerikanska topplaget Casey Jennings och Kevin Wong i den svenska World Tour-tävlingen Paf Open när Stefan landade olyckligt efter en räddning och punkterade sin högra lunga. Stefan försökte men kunde inte fortsätta. Många hoppades att Stefan skulle vara tillbaka till Continental Cup i mitten på oktober. Komplikationer ville annorlunda.

– Det har varit en jobbig och frustrerande tid. Först punkteringen, sen operation, sen en ny lungkollaps och en hemsk helikopterresa till Stockholm för ny operation på Karolinska. När lungan väl hade läkt så blev själva operationssåret infekterat och läkte inte. Det kändes som att det aldrig tog slut på alla komplikationer, säger Stefan.

Träning i fokus

Nu är han tillbaka men känner sig ringrostig efter månader utan träning. Samtidigt så kom skadan vid en passande tidpunkt.

– Jag känner mig verkligen inte i form men det är fruktansvärt kul att vara tillbaka. Samtidigt hade jag tur i oturen som skadade mig i slutet på säsongen och inte i början eftersom det hade förstört hela säsongen. Nu har jag chansen att träna ikapp och komma bra förberedd inför nästa säsong tillsammans med Hannes. Förhoppningsvis tar vi oss upp på en OS-plats, avslutar Stefan.

Till tävlingsstart i januari

Nästa tävling för Steve och Hannes är en satellittävling i Amsterdam i januari. Det är världens första tävling i en inomhushall för beachvolley som ger internationella rankingpoäng.

 

 

Fler nyheter

Publicerad: 2010-11-16

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer