Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Kristiansson utvecklar herrlandslaget i beachvolley

Hannes Brinkborg och Stefan Gunnarsson tar ett rejält kliv framåt i sin satsning mot sommarens World Tour i beachvolley. Sveriges i särklass mest framgångsrike tränare i volleyboll, Anders Kristinasson, är nu på uppdrag av Svenska Volleybollförbundet lagets tränare.

- Det här är ett uppdrag jag tycker är skoj, Hannes och Steve är två duktiga spelare, som jag vill stötta. De offrar allt nu för att kunna hävda sig internationellt, och om jag då kan bidra med min kunskap och erfarenhet på vägen är det bara positivt, säger Anders Kristiansson.

Anders Kristiansson har en lång meritlista. Han har tagit svenska volleybollandslaget till ett OS, två VM och fem EM. Han har varit med och utvecklat framgångsrika europeiska spelare, bl.a. Sveriges stjärna Marcus Nilsson. Här hemma har han vunnit 25 guld med elitserielag.

- Anders är en av världens absolut bästa tränare i volleyboll. Han har visionen, engagemanget och ser utvecklingspotential hos oss. Vi är förstås jätteglada att vi får den här möjligheten, att det nu är bestämt att Anders tränar oss, säger Hannes Brinkborg.

- Anders är den bästa värvningen som svensk beachvolley har gjort i mannaminne. Hans öga för sport i allmänhet och volleyboll och beachvolley i synnerhet är oöverträffat. Det här ger väldigt mycket för alla som är inblandade i landslaget, säger Ulric Svensson, förbundskapten i beachvolley.

Fler nyheter

Publicerad: 2011-01-21

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer