Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Superlag återförenas med sikte på tredje OS-guld

Beachvolleyns superstjärnor, Misty May-Treanor, 33, och Kerri Walsh, 32, har återförenats för att försvara sina dubbla OS-guld från Aten och Peking. Nu ska Simon Dahl, Sportchef för Paf Open, arbeta för att ha superlaget på plats på Åland i augusti.

– Vi kommer göra allt vi kan för att beachvolleyhistoriens mest framgångsrika lag någonsin spelar Paf Open i augusti, säger Simon.

Misty May-Treanor och Kerri Walsh har spelat sporadiskt på Swatch World Tour sedan OS-guldet i Peking 2008. Kerri har fött två barn och Misty skadade sin hälsena allvarligt i den amerikanska versionen av Let’s dance och har därefter gjort comeback tillsammans med Nicole Branagh. Få förväntade sig att Kerri och Misty skulle återförenas för ytterligare ett OS.

– De har vunnit precis allt tillsammans och de riskerar att bryta sin fantastiska svit som helt obesegrade i 24 raka matcher i OS. Det ska bli fantastiskt att följa Misty och Kerri igen, säger Simon.

Tillsammans har Misty och Kerri vunnit 99 turneringar och mer än 20 miljoner kronor i prispengar. Sedan 2008 har laget spelat tillsammans vid ett enda tillfälle. Då handlade det om en uppvisningsmatch där Misty och Kerri lyckades vinna mot världsettorna, Larissa och Juliana, från Brasilien.

– Trots deras uppehåll så kommer de definitivt vara en guldkandidat i London tack vare Mistys spelförståelse, Kerris fysik och deras samspel, säger Simon.

Vad är då chanserna att laget kommer till Åland i augusti? 

– Paf Open ingår i OS-kvalet till London och är en viktig tävling för alla lag eftersom man vill samla så mycket rankingpoäng som möjligt redan i år. Då kan man fokusera på att toppa formen till OS-turneringen under nästa säsong. Jag tror att det är goda chanser att vi får se Misty och Kerri på Paf Open i augusti, säger Simon.

Fler nyheter

Publicerad: 2011-03-15

Senast uppdaterad: 2011-03-15

Visa fler nyheter

Sponsorer