Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Ännu en triumf i Kina för herrarna

Det svenska beachvolleylandslaget Hannes Brinkborg och Steve Gunnarsson vann på torsdagen mot de högre rankade amerikanarna Jennings/Wong på World Tour i Kina. En mycket meriterande seger.

- Steve gjorde ett fantastiskt jobb genom att slå in bollar och ta över nätet i tredje set. Tillsammans med lite bättre sideout och några försvarsbollar så räckte det att vända fulmatch till finvinst, skriver Hannes Brinkborg på lagets blogg.

Hannes syftade på dåligt sideoutspel från båda lagen och märkliga domslut som gjorde stämningen dålig på plan. Men, i sista set tog svenskarna över och vann med 15-8. Matchen slutade 2-1 (21-19, 16-21, 15-8) till Sverige.

Det här innebär att Hannes och Steve är vidare och i nästa omgång möter det tyska paret Erdmann-Martysik som är rankade högre än svenskarna. Även Jennings/Wong som de vann över i morse har en högre plats på rankinglistan.

World Tourtävlingen i Kina är den andra för säsongen. Den första tävlingen i Brasilien var välspelad av svenskarna, då de slutade på en 17:e plats. Nu kommer de att få en bättre placering.

Nästa match mot Erdmann-Martysik startar torsdag kl 13:30 lokal tid Shanghai. Shanghai ligger sex timmar före svensk tid.

Följ tävlingen på FIVB:s hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Hannes och Steves blogg Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2011-05-05

Senast uppdaterad: 2011-05-05

Visa fler nyheter

Sponsorer