Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Brinkborg/Gunnarsson nästan klara för VM

I I augusti 2010 punkterade Stefan Gunnarsson lungan i ledning mot ett av världens bästa lag, Casey Jennings/Kevin Wong från USA. Tre långa mödosamma månader tog det för ”Steve” att komma tillbaka. Idag på World Tour i Shanghai, Kina, vann det svenska beachvolleylandslaget Hannes Brinkborg och Stefan Gunnarsson över samma lag i deras första möte sedan skadan. Svenskarna säkrade därmed en plats i VM i Rom i juni.

- Jag kastade mig ut bland reklamskyltarna och publiken en gång och både vi och amerikanerna tänkte nog på lungan i några sekunder, så det var väldigt skönt att kunna ställa mig upp utan några problem den här gången, säger Gunnarsson.

Det behövdes tre set att slå amerikanerna för första gången: 21-19, 16-21, 15-8. En mycket, mycket meriterande seger. Jennings/Wong vann den näst senaste World Tour-tävlingen.

- Och dessutom att få slå dem, det var riktigt skönt, säger Steve.

Svenskarna slutade till sist på en 13:e plats i Shanghai efter förlust mot Erdmann/Matysik, Tyskland, med 21-19, 21-19. Totalt sett blev det fyra segrar och två förluster i turneringen mot kvalificerat internationellt motstånd.

13:e-platsen innebär att svenskarna med all sannolikhet nu är klara för VM i Rom, Italien 13-19 juni, trots att en kvaltävling återstår.

- Listorna släpps först när turneringen i Shanghai är slutspelad, men det har aldrig hänt att ett lag med Hannes och Steves resultat missat VM. De är inne med marginal, säger Sveriges förbundskapten Ulric Svensson.

VM i beachvolley spelas vartannat år. Svenskarna missade senaste VM, 2009 i Stavanger, Norge, då Brinkborg hade en inflammerad armbåge.

Fler nyheter

Publicerad: 2011-05-05

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer