Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Hannes och Steve vidare i Prag

I dagens kvaltävling på World Tour i den tjeckiska huvudstaden gjorde Hannes Brinkborg och Steve Gunnarsson en mycket bra insats där de vann en spännande sista match mot välmeriterade brasilianare.

Årets World Tour har Hannes och Steve inlett på ett övertygande sätt genom att kvala in i huvudturneringarna på samtliga tre tävlingar. På dagens kvalificering i Prag inledde de med att med stora siffror vinna över hemmalaget Pavlas-Svoboda. Andra matchen blev tuffare mot holländarna Varenhorst-Stiekema. Tack vare fenomenalt blockspel och strategisk serve vann det svenska paret även den matchen med 2-0 i set.

Tresetare med nerv

I dagens tredje match som Hannes och Steve var tvungna att vinna stod det brasilianska laget Santos-Ferramenta på andra sidan nät. Det blev en tuff tresetare, som Hannes och Steve kammade hem efter 58 minuters spel. Sista set vann de med 16-14.

- Det är imponerande att vinna över Brasilien som killarna gjorde idag. Det är ett kvitto att man har i världseliten att göra, säger den svenska förbundskaptenen Ulric Svensson och fortsätter:

- Svensk beachvolley har inte upplevt detta på sju år, då Björn Berg och Simon Dahl nådde sina främsta framgångar, avslutar Ulric.

Under torsdagen inleds huvudturneringen, där Hannes och Steve spelar kl 12 mot de högre seedade spanjorerna Herrera-Gavira.

Följ tävlingen här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hannes och Steves blogg Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2011-05-18

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer