Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Marcus Nilsson OS-kvalar i beachvolley

Volleybollproffset Marcus Nilsson debuterar internationellt i beachvolley – och gör samtidigt comeback med sin gamle vapendragare Petter Jonsson. I skadade Björn Huitfeldts frånvaro tog förbundskapten Ulric Svensson idag ut Marcus att spela OS-kvalet i Ukraina över midsommar.

- Jag ser fram emot att möta riktigt bra internationellt motstånd. Det ska bli roligt att pröva vingarna, säger Marcus som är hemma i Halmstad efter sitt senaste proffsäventyr i Italien.

Det är i Illichivsk, Ukraina, som fas 2 av Continental Beach Cup, tillika OS-kval, spelas 23-25 juni. Det svenska laget består nu av Hannes Brinkborg/Stefan Gunnarsson och Petter Jonsson/Marcus Nilsson.

Karlskronasonen Petter Jonsson var ursprungligen uttagen tillsammans med sin ordinarie partner Björn Huitfeldt, Umeå, som i helgen drabbades av en knäskada och missar minst en månad av beachvolleysäsongen.

- Det är mycket tråkigt för Björn och vi tänker på honom. Jag är säker på att han kommer tillbaka, säger Ulric.

Mästarpar sedan tidigare 

Istället kommer Sveriges bästa volleybollspelare inomhus, Marcus Nilsson, in i laget. Marcus och Petter blev tillsammans svenska mästare i beachvolley 2008.

- Jag räknar med att Petter och Marcus snabbt hittar tillbaka till varandra. Det här blir en bra chans för Marcus att känna på världseliten även i beachvolley. Vem vet, kanske får de regerande världsmästarna Brink/Reckermann från Tyskland på andra sidan nät och bättre motstånd än så blir det knappast, säger Ulric.

I Sveriges grupp spelar även Tyskland, Polen, Estland, Ukraina och Grekland.

Continental Beach Cup är en lagtävling där land möter land. Sverige tog sig vidare från sin fyrlagsgrupp i höstas och nu avgörs fas 2 i en sexlagsgrupp. Continental Beach Cup avgörs slutligen i juni 2012 där de sista OS-platserna till London kommer delas ut.

Fler nyheter

Publicerad: 2011-06-08

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer