Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Debutant skrällde på öppningsdagen

I gassande sol och hög stämning inleddes idag Swedish Beach Tour på Vaksala torg i Uppsala. 24-åriga Viktor Jonsson i par med Petter Jonsson debuterade på touren och vann över uppsaladuon Kjell Jonsson och Lawrence Montas.

- Vi gick ut och hade kul idag utan någon som helst press på oss. Det här är riktigt roligt, sa Viktor direkt efter matchen.

Tränat med landslaget

Viktor fick hoppa in eftersom Petters ordinarie spelpartner Björn Huitfeldt nyligen skadade sig. Petter och Viktor har tränat en del tillsammans och känner varandra sedan tidigare. Viktor har dessutom kunnat mäta sig med Sveriges bästa spelare, Hannes Brinkborg och Steve Gunnarsson, som han tränat med under våren. Idag gick Viktor och Petter in i tävlingen i Uppsala med lägst seedning av alla lag.

- I Björns frånvaro satsar vi på att vi ska bli så bra vi bara kan ihop, sa en glad Viktor efter matchen.

Oväntat tufft för toppseedat damlag 

Matchdagen inleddes med att Nora Tawhid Söderholm och Rivia Oliveira fick en oväntat tuff start mot Maria Larsson och Kajsa Edebjörk. Nora och Rivia, som just kom hem från OS-kval i Ryssland, avgjorde inte matchen förrän i tredje set, som de vann med 15-12  mot göteborgskorna.

Flera av dagens matcher var mycket jämna och det blev fint spel med många dueller och läckra bollar.

- Vi har fått en perfekt inledning på premiärtävlingen på touren och mycket mer publik än förväntat. Det har varit bra genomströmning av folk. Dessutom har vi fått se många jämna matcher, vilket höjer stämningen. Kul att se Karin Lundqvists nya partner Raguel Ferreira, säger projektledare i Uppsala Johan Lindberg. 

Alla matchresultat finns här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2011-06-10

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer