Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Nytt manskap till Ukraina

Onda knän, lår och nackar gör att det blir ett aningen vingklippt, men ack så hungrigt, lag som under tisdagen åker till Ukraina och spelar Continental Beach Cup, tillika OS-kval, för Sverige.

Stefan Gunnarsson är lårskadad och Hannes Brinkborg har känningar i sin nacke/axel. Lägg därtill Marcus Nilsson som fick avbryta en tävling i helgen med knäproblem. De tre spelarna utgår från det svenska laget.

 - Hade det inte varit VM hade Steve inte spelat VM i Rom under veckan som gick, och den här veckan är spel helt uteslutet oavsett vad det är för tävling för både Hannes och Steve, säger förbundskapten Ulric Svensson.

In kommer istället Swedish Beach Tour-finalisterna i Linköping i helgen, Simon Ekbäck/Adde Rågfeldt, liksom Challenger-vinnaren i Böda, Viktor Jonsson, i par med redan klara Petter Jonsson.

- Kul att några andra spelare får känna på den internationella hetluften. Viktor Jonsson har på nolltid slagit sig in i den svensaka eliten och för honom blir det här internationell debut, berättar Ulric.

Om OS-kvalet

Continental Beach Cup är en Davis Cup-liknande tävling där land möter land. Continental Beach Cup utgör också en form av OS-kval jämte den vanliga vägen mot OS: World Tour.

I Illichivsk, Ukraina, spelas 23-25 juni fas 2 i Continental Beach Cup för de svenska herrarna. I Sveriges grupp spelar Tyskland, Polen, Estland, Ukraina, Grekland och Sverige.

1:an i gruppen går  till Continental Beach Cup Final i juni 2012, medan 2:an till 5:an går till ytterligare en kvalfas som spelas under första halvan av 2012.

Svenska laget i Ukraina:

Petter Jonsson/Viktor Jonsson

Simon Ekbäck/Adde Rågfeldt

Coach: Rasmus Jonsson

Fler nyheter

Publicerad: 2011-06-20

Senast uppdaterad: 2011-06-21

Visa fler nyheter

Sponsorer